Wednesday, November 30, 2005

 

Οι φίρμες 4 - Ζαμπέλης Θωμάς και Αιγινήτειο Νοσοκομείο

Ήταν όταν είχα χάσει κάθε ελπίδα διαγνώσεως από τους ορθοπεδικούς και τους νευροχειρουργους... όταν ως μόνο δρόμο για κάποια ανακούφιση του πόνου μου,το μόνο που μού πρότειναν ήταν τα Ιατρεία Πόνου... Τότε περιχαρής ενας αναισθησιολόγος,σωστά διέκρινε οτι ο πόνος ήταν νευροπαθητικός κι επομένως θα έβρισκα απαντηση,αν όχι λύση,απευθυνόμενη στη νευρολογική κλινική του (Πανεπιστημιακού...) Αιγινήτειου Νοσοκομείου. Εσπευσα να κλεισω ραντεβου
Μετά κόπων και βασάνων,κι αφού έβαλα "μέσον",με εξέτασε τελικά μετά τρεις μήνες κάποιος Τσακανίκας.Ανέπτυξα τη συμπτωματολογία μου,ανέφερα τί αποτέλεσμα έφερνε κάθε φάρμακο που ειχα δοκιμάσει,παρέδωσα τις εξετάσεις μου,μεταξύ των οποίων και η μαγνητική που έδειχνε τον όγκο, με εξέτασε κλινικά και παρά ταύτα,ο κύριος αυτός αβίαστα είπε να παίρνω παυσίπονα!!! Μόνο όταν του επεσήμανα οτι το πόδι μου είχ ατροφήσει τραγικά εξαιτίας του πόνου (σσ:δεν ειχε παρατηρησει την ατροφία,διαφορα διαμέτρου των δυο μου μηρων περι τα 18 εκατοστα, ούτε κι αφου με...εξέτασε κλινικά!), αποφάσισε να εισηγηθεί την εισαγωγή μου για περαιτέρω έλεγχο.
Εμεινα στο Αιγινήτειο για 10 ολόκληρες ημέρες,υποβαλλομένη σε εξετάσεις επι εξετάσεων: μαγνητικές στο θώρακα,ηλεκτρομυογρααφήματα,νυσταγμογραφήματα,κλπ και καθημερινη κλινική εξέταση,ενω είχαν προς επανεκτίμηση τις προηγούμενες εξετάσεις μου.Φυσικά,ο κυριος Ζαμπέλης δεν ειδε τον όγκο που διακρινόταν στη μαγνητική τομογραφία που τού είχα πάει.Φυσικά δεν υποψιάστηκε τιποτα απο την ευαισθησια του συγκεκριμενου νευρου απ οπου εκφυόταν ο ογκος σε κάθε κλινική δοκιμασια. Φυσικά δεν θυμηθηκε οτι ολα αυτά που του περιέγραφα ήταν κλασσική συμπτωματολογία νευρινώματος.

Και γιατί να το ελέγξει προσεκτικότερα; Αυτός πονούσε;


ΥΓ: Το εξιτήριο μου απ το Αιγινήτειο καταλήγει σε "έντονο άλγος μη διευκρινισθείσης αιτιολογίας" ενώ μερικές γραμμές παρακάτω,επιβεβαιώνει:

προηγούμενη MRI Δ.Μηριαίου: Κ.Φ.

Comments:
Amalitsa mou kalo mina!
Eisai stis skepseis mou apo tote pou se anakalupsa..

Polla polla filia kai kouragio!

Amanda
 
Fili mou,

tyhaia irtha se epafi me tin periptosi sou. Oloi mas ligo poly gnorizoume kai agnooume taytohrona tin sapila toy ygeionomikou mas systimatos, ospou wewaia na mas agiksei tous idious mas!
Prosopika den eiha tin tyhi na dehtho tin filoxenia ton ellinikon Nosokomeion kai asfalistikon idrymaton dioti ...se aftin kai mono tin periptosi...eho tin tyhi na zo sto exoteriko kai malista stin Germania. Me periptoseis omos perithalpsis ton gonion mou katalawa to poses ekatontaeties piso eimaste se sygrisi ohi mono me tin Evropi. Kai afto ohi mono tehnologika ....alla pro panton ANTHROPINA.
Tora pleon den mporo na prosperaso kai na xehaso etsi apla tin istoria sou. Apo edo tha prospathiso na sou kratiso syntrofia oso ginetai.
Kouragio kai epimoni ston agona sou.
Filika
Giannis ex Aridaias
 
ΑΜΑΛΙΑ,ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!

ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ,ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ,ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ,ΠΩΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ,ΘΑ ΑΝΤΛΗΣΕΙΣ ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΟ ΜΑΣ ΤΟΥΣ "ΥΓΙΕΙΣ",ΠΟΥ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΚΙΑ ΜΑΣ ΤΥΧΗ,ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΟΤΑΝ ΔΑΓΚΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ!
ΕΛΠΙΖΩ,ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟ BLOG ΣΟΥ,ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΝΕΑ!
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΖΗΣΗΣ
2/5/07 ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
 
Amalia,
To na pw lypamai einai para para poly ligo gi'afta pou exeis perasei kai e3akolou8eis na pernas.
Ntrepomai omws kiolas giati eimai ki egw giatros.Ergazomai sthn Agglia edw kai 5 xronia kai dystyxws h sygkrish einai ameilikti.
Ntrepomai gia thn aliteia kai thn aggramatosyni megalou merous (isws ths pleiopshfias) twn an8rwpwn sto xwro ths ygeias sth xwra mas.
Synexise omws na maxesai.Exeis twra pollous sto plevro sou.
Kali dynami!
Vaya
 
Η υπομονή, η επιμονή, το θάρρος και η δύναμη σου είναι αξιοθαύμαστα. Μακάρι όλοι να είχαμε έστω κι ένα χιλιοστό από το σθένος και τη δυναμικότητα σου. Τύπωσα όλα όσα έχεις πει και στο εξής θα τα αφήνω στα γραφεία όλων εκείνων που θα τα άφηνες κι εσύ αν τους συναντούσες στο δρόμο σου. Μην σταματήσεις αυτό τον αγώνα ενάντια στους ασυνείδητους. Γίνε η φωνή μας και 'μεις θα γίνουμε τα πόδια σου, καλή μου. Γίνε τα λόγια μας και 'μεις θα γίνουμε τα χέρια σου... Θα προσεύχομαι για σένα.
 
Kalimera Amalitsa mou..
Ola ta diabasa, ola ta eida stin tv..
Filia
Amanda
 
Δυστυχώς σήμερα έμαθα για την Αμαλία και μπόρεσα να διαβάσω μέχρι τώρα αρκετές από τις σημειώσεις της. Ντρέπομαι που είμαι γιατρός και ξέρω ότι αυτές είναι πικρές αλήθειες για τους "συναδέλφους μου". Ολοι έχουν δικαίωμα στο λάθος αλλά λίγοι έχουν επίγνωση της άγκοιάς τους ή των περιορισμένων δυνατοτήτων τους. Επειδή μετά από τεράστιο κόπο (Μόνον όσοι τελείωσαν Ιατρική Σχολή στην Ελλάδα και έκαμαν ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ στην Αμερική μπορούν να το καταλάβουν και όχι όσοι πήγαν ένα ταξιδι ή έκαναν "έρευνα" κει κρέμασαν ανύπαρκτους τίτλους)ειδικεύτηκα στην Αμερική για 4,5 χρόνια, κατάλαβα ένα πράγμα. Μόνο εκεί άκουσα από σεβάσμιουσ και σοβαρούς καθηγητές και δασκάλους πολλές φορές το "δεν ξέρω τι είναι αυτό". Στην Ελλάδα είναι όλοι παντογνώστες.
Το χειρότερο δεν έχουν καταλάβει οτι "ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΟΠΡΦΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ" ξέορυμ εκπαιδεύτηκα
 
χίλια συγγνώμη για τις εκφράσεις μου αλλά οι άνθρωποι είναι εγκληματικά ηλίθιοι!
μωρή μαλάκω καραγεωργίου,θούα και ΣΙΑ να σαπίσετε όσο πιο άσχημα γίνεται κ εσείς και οι όμοιοι σας.ακριβοπληρωμένοι χασάπηδες πολυτελείας είστε.ακούς εκεί λειτούργημα!θέλουν και σεβασμό οι χαλβάδες από πάνω...αλλά δεν φταίνε αυτοί μόνο,φταίει το εκπαιδευτικό σύστημα και το σύστημα επιλογής των υποψηφίων.απο ότι θυμάμαι από το σχολείο,σταθερά οι πιό άχρηστοι και ανίκανοι για οποιουδήποτε είδους ευφυή σκέψη μαθητές δηλώναν ιατρική και περνούσανε κιόλας(!!)[διότι η παιδεία μας έχει μία παράξενη τάση να επιβραβεύει την ηλιθιότητα και την αχρηστία]τι συζητάμε τώρα?όπου βλέπετε γιατρό να ξέρετε ότι έχετε μπροστά σας έναν ανίκανο μαλάκα με δίπλωμα,τον πρώην φλώρο μπούλη του σχολείου που τώρα εκδικείται για τα κόμπλεξ που είχε ως πιτσιρίκος

αμαλίτσα να'σαι καλά κοπέλα μου,όπου και να'σαι...
 
Πάντως μια μικρή ένσταση, που δεν μειώνει καθόλου την αγανάκτιση και το δίκιο της Αμαλίας οι συνθήκες στα νοσοκομεία είναι τέτοιες που αν ασχολείσαι πάνω από 15 λεπτά ανά ασθενή θεωρείται ότι αργεις. Επιπλεόν οι MRI είναι σχετικά σύγχρονες από πλευράς τεχνολογίας και οι γιατροί δεν έχουν πολλά χρόνια εμπειρίας στην ερμηνεία της. Και το όλο πρόβλημα φυσικά σχετίζεται με την κακή ποιότητα παιδείας στο πανεπιστήμιο, η οποία αφορά όλους τους κλάδους των επιστημών αλλά στην ιατρική το νιώθουμε στο πετσί μας πιο έντονο απ' ότι αλλού.

Αν θέλετε μια ιδεά για τα στραβά της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, διαβάστε το δικό μου blog http://favloskyklos.blogspot.com/
 
Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?