Thursday, May 03, 2007

 

Tα 15' του Γουόρχολ να αφήσουν βάση

Παιδιά, σε πρώτη φάση, ΄νομίζω οτι τα πράγματα καλα πήγαν.Η μπλογκόσφαιρα δημιούργησε "κάτι". Ως προς τα δικά μου κίνητρα θέλω να πω.
Το ρημαδοφάρμακο που μού στερούσαν, είχα καταφέρει και το είχα πάρει λίγο πριν γίνει αυτό το ξέσπασμα με το fakellaki , οπότε η θέλησή μου όλη μπορούσε πλέον να επικεντρωθεί στη μεγάλη μου επιθυμία: να σταματήσουν οι (περισσότεροι) γιατροί που είναι τα αλαζονικά βόδια να είναι κατεστημένο.
Αν είναι και δε μπορούν να εξαφανιστούν, ας είναι τουλάχιστον η εξαίρεση- όχι ο κανόνας ρε παιδια, ΟΧΙ Ο ΚΑΝΟΝΑΣ.
Μαγικό ραβδάκι δεν υπάρχει, δυστυχώς.
Ήθελα να δείξω μόνο κάποιους τρόπους άμυνας, κι ένας από αυτούς είναι η δημοσίευση του τι γίνεται: τη σκέφτονται τη φημουλα τους όλοι αυτοί που δε βρίσκουν ραντεβου παρά μόνο μετά από έξι μήνες εκτος κι αν..... Τη σκέφτονται τη μείωση της πελατείας όλοι αυτοί που πας να σού κόψουν τις αμυγδαλές και βγαίνεις τελικά με βλεφαροπλαστική..... Τη σκέφτονται την αποζημίωση που θα δώσουν (αν σοβαρευτούν τα ελληνικά δικαστήρια) αυτοί που σου δίνουν αγωγή για ζάχαρο, ενώ έχεις υπογλυκαιμια....
Λυπάμαι που λόγω παρελθόντων ετών την έχουν γλιτώσει οι περισσότεροι δικοί μου Προκρούστηδες - αλλά η αλήθεια οταν βγαινει προειδοποιεί τουλάχιστο τα επόμενα υποψήφια θύματα

Οσο για την τηλεόραση, θέλω να ξέρετε γιατι δε βγήκα, παρ'όλο που από χθες το ξημέρωμα με έχουν ζητήσει Ο-Λ-Ο-Ι και τους ευχαριστώ.
Ο ένας λόγος είναι αυτός που έχω γράψει και στο "ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΣΟΥ ΓΙΑΤΡΕ ΜΟΥ", αλλά μάλλον το πήραν για πλάκα: λόγω της κατάστασης των πνευμόνων μου, η φωνή μου δεν αντέχει εντάσεις και βήχω μόλις θυμώσω ή σηκώσω λίγο την ένταση της φωνής. Λέτε να είχα απέναντί μου κανένα ιατρίδιο (γιατι,αλλιώς,γιατί να πάω;) ή κανένα Σούρα και να μην ένιωθα ένταση; Αφήστε που στα πάνελ συνήθως αυτός που δεν έχει επιχειρήματα φωνάζει για να υπερκαλύψει τους άλλους- άρα είμαι χαμένη από χέρι!! Δεν ήθελα να δείξω εικόνα αδυναμίας λόγω της φωνής μου και μόνο, γι αυτό και θα συνεχίσω να παλεύω γραπτώς- μεχρι τουλάχιστον (αν) βελτιωθούν οι αναπνοές μου.
Δευτερον, πού θα βρισκόταν γιατρός να υποστηρίξει έστω τα εξωφθαλμα δίκαιά μου; Κόρακας κοράκου μάτι βγάζει;

Νομίζω οτι και -προς το παρόν- γραπτώς μπορώ να δείξω οτι υπαρχει τρόπος προστασίας από όποιες σαρκοβόρες,ευρω-βόρες κλπ διαθέσεις....
Ηδη, εγώ, στη δεινή κατάσταση που είμαι, και πέρα από την τύχη που είχα να πέσω σε αξιοπρεπείς ανθρώπους τελευταία, και με "άλλους" που αναγκαστικά έχω μπλέξει εμβόλιμα ΔΕΝ εχω δώσει φακελλάκι εδώ και δυο χρόνια, παρ'οτι αμέσως ή εμμέσως μου ζητήθηκε!!! (καμιά φορά θα δημοσιεύσω δυο τέτοια περιστατικά μόνο και μόνο για να γελάσουμε)
Κλείνοντας, θα ήθελα να πω μια φράση του γιατρού του Ανευλαβή, που για κάποιο λόγο τριγυρίζει απ'το πρωι στο κεφάλι μου "Είτε δώσεις φακελλάκι είτε δε δώσεις, την ίδια δουλειά ξέρει να σού κανει ο γιατρός"


Να γίνουν εξαίρεση οι αλμπάνηδες ρε παιδια, όχι ο κανόνας...

Comments:
Ε ρε Τριανταφυλλόπουλος που τους χρειάζεται... Ο δε "κύριος" Ανευλαβής είναι γνωστός και μη εξαιρετέος μόνιμος καλεσμένος του Μάκη και αντί να είναι στο νοσοκομείο που είναι διευθυντής το Αγ.Όλγα,μήπως κάνει αυτό που ορκίστηκε,χαριεντίζεται σε εκπομπές.
Κουράγιο Μπουμπουλίνα και θα τους φάμε να είσαι σίγουρη..
 
Το νέο διαδίδεται σαν αστραπή...Ολο και περισσότεροσ κόσμος ενημερώνεται και μπαίνει στο blog..Mπράβο σε όλους που αγκάλιασαν και θα αγκαλιάσουν αυτή την ιστορία...
 
καλή δύναμη!
πολύ καλή η επιλογή σου για το γραπτό λόγο, τα φλας της τηλεόρασης σβύνουν πολύ γρήγορα...
 
Αμαλία μου
προσπαθω να διαδώσω το blog σου κ πίστεψε με ολοένα κ περισσότεροι γινόμαστε για να σε στηρίξουμε τουλάχιστον με αυτό τον τρόπο μπορούμε.
Υποκλίνομαι!
Με αγάπη Ειρήνη
 
Αμαλία,έχω λίγες ημέρες που σε διαβάζω.Μου έχεις αγγίξει βαθιά την καρδιά μου και μακάρι να είχα την δύναμη να σου προσέφερα ό,τι επιθυμείς πιο πολύ απο οτιδήποτε άλλο αυτή την στιγμή.
Πιστεύω ότι καλά έκανες και δεν πήγες να μιλήσεις στις διάφορες εκπομπές που σε κάλεσαν.Δεν αξίζει τον κόπο, από την άποψη ότι, το τίμημα που θα πλήρωνες για να πεις το παράπονό σου και να καταγγείλλεις όλα όσα σου έχουν κάνει ,έστω και με την γλάφυρότητα που σου προσφέρει ο προφορικός λόγος, θα ήταν μεγάλο.
Και δεν αξίζει ,Αμαλία, να φορτίζεσαι ακόμη πιο πολύ με τον κάθε αναίσθητο που θα έβαζαν απέναντί σου ,αλλά ούτε και να σε εκμεταλλεύεται ο κάθε δήθεν συμπάσχων δημοσιογράφος που θέλει να γεμίσει την εκπομπή του με ένα πιασάρικο θέμα.(Δεν ξέρω..ίσως δεν πρέπει να γενικεύω ,αλλά αυτό πιστεύω για την πλειοψηφία των προαναφερθέντων.)
Εσύ ,κοπέλα μου, έκανες και συνεχίζεις να κάνεις τον αγώνα σου σε κάθε επίπεδο και όλοι σε θαυμάζουμε για την δύναμή σου.Συνέχισε να κάνεις το ίδιο και όλα θα πάνε καλά.Σε φιλώ..
 
Scripta manent!

Αμαλια ακουσα σημερα το πρωι για το ιστολογιο σου. Προσπαθω και εγω απο την μερια μου να το διαδωσω!

Ο Θεος να σου δινει δυναμη!

Αντωνης
 
Καλή δύναμη Αμαλία για ακόμα μια φορά και το καλύτερο είναι να μιλάς με ονόματα. Για να δούνε αυτοί οι φακελλάκηδες γιατροί πως οι βρωμιές τους δεν περνάνε έτσι.
 
Αμαλια , κανε κουράγιο και καλή δύναμη. Μακριά απο τα κανάλια ,ολοι που γνωριζουν το πρόβλημά σου σε αγκάλιασαν και σε σκεπτονται.
 
Καλημέρα κορίτσι μου. Μην τους ευχαριστείς, πάρα πολύ καλά έκανες και δεν πήγες αλλά όχι για τους λόγους που αναφέρεις. Γιατί θα σε πουλούσαν κι εσένα σαν ένα ακόμα από τα εμπορεύματά τους, κι ούτε τελικά θα έμενε και κάτι από την υπόθεση στο μυαλό των αποβλακωμένων θεατών των δελτίων- ρηάλιτι σόου.

Εγώ θα χαιρόμουν πάρα πολ΄λυ αν έκανες την ιστορία σου ΒΙΒΛΙΟ. Κι αν κάποιος ΣΟΒΑΡΟΣ δημοσιογράφος σού έκανε ένα αφιέρωμα μίας ώρας. Όχι στα τηλεπαράθυρα. Με καμμιά κυβέρνηση...

Σε φιλώ
 
Γλυκιά μου Αμαλία,

Συμφωνώ με την ellie. Δεν νομίζω οτι τελικα κανένας δημοσιογράφος θα μπορούσε ή μάλλον θα ήθελε να σε βοηθήσει ουσιαστικά. Για την τηλεθέαση ασφαλώς και κάνουν τούμπες .. μετά ομως τι γίνεται? Τι να τα κάνεις τα 15'? Σου αναλογούν (σε εσένα και σε όσους ταλαιπωρούνται) μυριάδες περισσότερα. Εαν όμως ζουσαμε σε μια κοινωνία οπου επαιρνε ο καθένας αυτό που του αναλογούσε δεν θα είχες ταλαιπωρηθεί τόσο.

Έχε πίστη στον εαυτό σου και συνέχισε να είσαι δυνατή.
 
Αμαλία μου

ταπεινά ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ
άλλη μια φορά
στην αξιοπρέπειά σου
στις αντιστάσεις σου
στη δύναμή σου να δίνεις μάχες
-μαζί με σένα και η οικογένειά σου-
ένα μεγάλο ΕΥΓΕ στην κυρία ΔΙΚΑΙΑ

σε άλλες προηγμένες χώρες θα έπεφταν κυβερνήσεις με ένα τέτοιο θέμα,
και μη σε νοιάζει, είσαι μια κούκλα με τα μαλλάκια σου
μέσα κι έξω
και έδωσες μηνύματα ζωής, σε μας τους ανόητους που μιζεριάζουμε για αιτίες και πράγματα επουσιώδη.
Είμαστε πολύ μικροί για να αναμετρηθούμε με σένα που πολεμάς, για το δικαίωμα ΖΩΗΣ, που δικαιούσαι.
 
This comment has been removed by the author.
 
Καλησπέρα,
μόλις τελείωσα την ανάγνωση....
Δεν μπορώ να αποφασίσω αν πρέπει να αρχίζω να βρίζω ή να πλακώνω κόσμο στο ξύλο και μάλιστα τους απανταχού ηλιθίους του δημοσίου...και ιδαίτερα στον τομέα της Υγείας.
Είμαι εκνευρισμένη και με τον εαυτό μου, που από την πλευρά μου ΚΑΙ εγώ έχω επιτρέψει να ισχύουν τέτοια φαινόμενα στον τομέα της Υγείας με αποτέλεσμα να ταλαιπωρείσαι λόγω της βλακείας μου. Αν κάποια άτομα σαν και εμένα δεν χρημάτιζαν τους δημοσίους υπαλλήλους και δη του τομέα της Υγείας, ίσως αυτοί να έκαναν με μεγαλύτερη συνειδητότητα το λειτούργημά τους...ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ....γιατί αυτή είναι η δουλειά τους...να ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ και όχι ΝΑ ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ....Σου ζητώ συγγνώμη...Είναι το ελάχιστο που μπορώ να κάνω.Δεν θα υποσχεθώ κάτι, θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να μεταφέρω το μήνυμά σου όσο πιο μακρυά μπορώ...και ελπίζω να πάρουν αρκετοί να μηνύματά τους.Αλήθεια...λέτε να αγγίξουν καμία χορδή-αν έχει απομείνει καμία-ή ακόμα και να ανοίξει καμία μύτη από όλους αυτούς τους αναίσθητους και απάνθρωπους που μπορεί να ανήκουν μόνο στο ζωϊκό βασίλειο? γιατί άνθρωποι δεν μπορούν να λογιστούν.
Σε ευχαριστώ που έστω και με αυτό τον τρόπο μπήκες στη ζωή μου και την ταρακούνησες για τα καλά.Να είσαι σίγουρη ότι θα επανεκτιμήσω πολλά πράγματα σε αυτή.ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ,ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.
ΥΠΟΓΡΑΦΗ:ΕΝΑΣ ΜΕΧΡι ΤΩΡΑ ΗΛΙΘΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΠΑΘΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΞΟ ΤΡΟΠΟ ΜΠΗΚΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ Η ΑΜΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΕ..ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
 
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΟΥΚΛΑΡΑ!!!
ΑΝ ΚΑΤΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΗΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΕΙΧΕΣ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ. ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΡΕΘΕΙ ΠΙΑ - ΕΜΕΙΣ Ο ΑΠΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ - ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ "ΕΠΩΝΥΜΟΥΣ" ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΟΜΜΙΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΑΝΩΝΥΜΙΑ" ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΟΦΕΡΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
ΕΥΓΕ!!!
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΟΥ.ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΗ.
ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ ΘΑ ΔΙΑΔΟΣΩ ΤΟ BLOG ΣΟΥ ΣΤΑ ΠΕΡΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!! ΑΘΗΝΑ
 
O theos na se exei kala koritsi mou. Afto pou kaneis mas dinei se olous ftera kai kouragio na agonistoume gi'afto pou pistevoume oti einai sosto kai dikaio. Tha parakoloutho tin istoria sou me poli endiaferon kai anipomono oli i Ellada (kai oi Ellines tou eksoterikou san ki'emena) na se aggaliasoun sfikta gia ton xaraktira sou kai ta kotsia sou.
 
This comment has been removed by the author.
 
AMALIA SE DIAVAZO APO XTES KAI MOU EXEIS KANEI ENTYPOSI ME TO KOURAGIO KAI TON TROPO POY ANTIMENTOPIZEIS THN KATASTASH.EPIDI KAI EGO PASXO APO XRONIA AROSTIA APO POLY MIKRI POY EXEI NA KANEI ME TROMEROUS PONOUS,KAI EXO STERITHEI PARA POLA PRAGMATA STH ZOH MOY, KAI EPIDI KAI EGO EXO PESEI THIMA TON GIATRON ( VLEPE 4 XEIROYRGIA STO IATRIKO KENTRO AMAROUSIO) POY DEN YPIRXE ANAGKI NA KANO, H DIAGNOSIS APO KATHIGHTES LATHOS POY MOU KOSTISAN ARKETA STHN YGEIA MOY, BORO MEXRI ENA SHMEIO NA SE KATALAVO. AYTO POY THELO NA SOY PO EINAI NA MHN TO VAZEIS KATO ALA KOITA ESY NA EISAI KALA KAI MHN ANALONESE ME PRAGMATA POY DEN ALAZOUN KAI POY DEN THA ALAXOUN POTE. PANTA THA YPARXOY OI KALOI KAI KAKOI. OSO GIA TON SOURA POY ANEFERES APO PROSOPIKI EMBIRIA SOU LEO OTI EINAI POLY KALOS KAI EXEI BOHTHISI POLY KOSMO.SOY EYXOMAI OTI KALYTERO KAI KOYRAGIO.
 
Γειά σου Αμαλία μας!

Από την Δευτέρα που έμαθα για την ιστορία σου την παρακολουθώ ανελλιπώς. Όλες οι λέξεις που θέλω να σου πω είναι πολύ μικρές μπροστά στο μεγαλείο της ψυχής σου και της θέλησής σου για ζωή. Κράτα γερά, ηρωίδα, δεν θα αφήσουμε να σε κάνουν μία ακόμη "υψηλή τηλεθέαση"! Μη χαριστείς σε κανένα!
Υπομονή, κουράγιο, ελπίδα! Θα είσαι πάντα μέσα στις προσευχές μας.....
 
Ενας ομορφος γεματος αξιοπρεπεια αγωνας μεσα απο πολυ πονο Τα σεβη μου
 
egine ena bhma... akousthke pantou h istoria sou... twra 8a fanoun oi eilikrineis kai oi upokrites. makari na mh meinei to 8ema mono sth sunenteuxh. makari osoi koptontai na akousoun kai makari ta MME (estw kapoioi eilikrineis, an uparxoun ekei) na boh8hsoun pragmatika wste na xekinhsei apo dw ki empros mia sunexhs roh ths farmakeutikhs sou agwghs xwris na xreiazetai olh auth h grafeiokratia ka8e fora alla k xwris na antimetwpizeis auth thn epikindynh asxtosunh! kalh dunamh ston agwna sou! se skeftomaste...
 
Θούα Βασίλειο, καθηγητή Ρευματολογίας στο Πανεπ. Αθηνών, στο ιδιωτικό του ιατρείο στη Βασιλίσσης Σοφίας
TA IDIA LEEI SE OLOUS!!! APORO POS SINEXIZEI KAI ASKEI THN IATRIKH! EINAI KAI EGO ENA APO OTA THIMATA TOU!!!
 
Το γεγονός ότι δεν έδωσες φακελάκι σε τιμά ακόμα περισσότερο!
Για το φακελάκι φταίνε και αυτοί που το δίνουν. Διαφθείρουν. Κι έτσι γεμίσαμε διεφθαρμένους που αφότου γλυκάθηκαν δεν κάνουν πίσω...
Εγώ κι ο άντρας μου δεν έχουμε "λαδώσει" ποτέ! ΠΟΤΕ! Και ταλαιπωρηθήκαμε και ακόμα ταλαιπωρούμαστε.
Κι έχω μαλώσει και με τη μάνα μου ακόμα (και αντιμετωπίζω με αηδία πολλούς συγγενείς και γνωστούς που το κάνουν με άλλοθι το "έτσι κάνουν όλοι").
Μόνο που η δική μας η τιμή και αξιοπρέπεια κρατήθηκε πιο εύκολα, γιατί ποτέ δε διακινδυνεύσαμε όσα εσύ, ποτέ δεν είχαμε τόσο σοβαρά προβλήματα, ποτέ δε δεχτήκαμε τόσα απανωτά χτυπήματα που θα έκαναν και τον πιο δυνατό να λυγίσει και να παραδοθεί άνευ όρων...
Αν αντιστάθηκε στο φακελάκι η Αμαλία κυρίες και κύριοι, γιατί δεν μπορείτε κι εσείς;
********************************
(η απαισιοδοξία μου με οδηγεί να σκεφτώ πως ό,τι κι αν λέτε τώρα συγκινημένοι, στην πρώτη δυσκολία οι περισσότεροι θα δώσετε φακελάκι)
 
Esy exeis dhmiourgisei poly megalytero provlima se autous me ton grapto sou logo, antitheta me allous pou fwnazoun k dn akougontai. Synexise etsi...
 
Amalitsa mou,
Ton eida kai egw ton Soura kai ta pira sto kranio! Maintanos! Pantoy parwn! Apopsi gia ta panta!
Mi dineis simasia...synexise ton agwna soy kai eimaste oloi konta sou na to ksereis..
8a mpainw ka8e toso na soy lew ena geia. To exw anagki.
Kalo soy apogeuma koritsi moy.
Amanda
 
*Μια παράκληση- γράψτε τουλάχιστο το μικρό σας όνομα στα σχόλια.Θέλω να απευθυνθώ ε κάποιον και δε μπορώ, όταν βλεπω αυτό το ενοχλητικο "ανώνυμος"......
 
Καλησπέρα Αμαλία!

Σε νιώθω κοντά μου, γιατί μας ενώνουν δύο πράγματα:

1) έχω κι εγώ ένα σοβαρό πρόβλημα με την καρδιά μου από τα 15 μου (τώρα είμαι 24)

2) είμαι φοιτητής ιατρικής στο 6ο (φ)έτος

Έτσι ζω τα νοσοκομεία και ως θεράπων και ως θεραπευόμενος.

By the way, έχεις ένα απ' τα πιο όμορφα πόδια που έχω δει ;)

Σε σκέφτομαι,
Στάθης
 
αμαλια, καλο κουραγιο και καλη δυναμη.
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΗΓΕΣ ΣΕ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ.
μη διανοηθεις να πας.
εκει ολα ειναι ΘΕΑΜΑ!!!!!
(κατι αναμεσα απο κιτς επιθεωρηση στο δελφιναριο και βιολογικος καθαρισμος στη ψυτταλεια).

ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ (την ορεξη περισσοτερο γιατι απο κουραγιο εχεις να φαν και οι κοτες) ΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΟ ΣΕ ΒΙΒΛΙΟ!!!!!!!!!
 
Αμαλία, είδα μια απο τις δημοσιεύσεις σου το πρωί στην τηλεόραση, και στα πεταχτα πρόλαβα να δώ την διεύθυνση πριν φύγω για το σχολείο...Κάθησα και διάβασα όλο το blog σου μέσα σε μια ώρα και συγκλονίστικα...Επίσης επιβεβαιώθηκα σε αυτό που λέω οτι καμία φωνή δεν ακούγεται στην Ελλάδα...Κράτα γερά...Όλα θα πάνε καλά...

Υ.Γ: Να ξέρεις οτι αύριο όλοι στο σχολείο θα ξέρουν για το blog σου...
 
AMALIA SE DIAVAZO APO XTES KAI MOU EXEIS KANEI ENTYPOSI ME TO KOURAGIO KAI TON TROPO POY ANTIMENTOPIZEIS THN KATASTASH.EPIDI KAI EGO PASXO APO XRONIA AROSTIA APO POLY MIKRI POY EXEI NA KANEI ME TROMEROUS PONOUS,KAI EXO STERITHEI PARA POLA PRAGMATA STH ZOH MOY, KAI EPIDI KAI EGO EXO PESEI THIMA TON GIATRON ( VLEPE 4 XEIROYRGIA STO IATRIKO KENTRO AMAROUSIO) POY DEN YPIRXE ANAGKI NA KANO, H DIAGNOSIS APO KATHIGHTES LATHOS POY MOU KOSTISAN ARKETA STHN YGEIA MOY, BORO MEXRI ENA SHMEIO NA SE KATALAVO. AYTO POY THELO NA SOY PO EINAI NA MHN TO VAZEIS KATO ALA KOITA ESY NA EISAI KALA KAI MHN ANALONESE ME PRAGMATA POY DEN ALAZOUN KAI POY DEN THA ALAXOUN POTE. PANTA THA YPARXOY OI KALOI KAI KAKOI. OSO GIA TON SOURA POY ANEFERES APO PROSOPIKI EMBIRIA SOU LEO OTI EINAI POLY KALOS KAI EXEI BOHTHISI POLY KOSMO.SOY EYXOMAI OTI KALYTERO KAI KOYRAGIO.
 
Συμφωνώ με την απόφασή σου να μην πας στην τηλεόραση, το ιδανικό Μέσο Μαζικής Εξημέρωσης. Θα έδινες αξία σε όσους σε πλήγωσαν με την ανεπάρκειά τους. Η ίδια η TV εντείνει το κακό με την αποχαύνωση φοιτητών, επιστημόνων και λοιπού όχλου. Άλλωστε δημοκρατία είναι εξευγενισμένος όρος της οχλοκρατίας-κλεφτοκρατίας που έχουμε. Θα συμπλήρωνα και ανδροκρατίας αν και πολλές γυναίκες δυστυχώς έχουν "ανδροποιηθεί".
Ιστοσελίδα κατά της τηλεόρασης(αγγλικά):
www.whitedot.org
 
Διόρθωση link:
http://www.whitedot.org/issue/iss_front.asp
 
Γεια σου Αμαλίτσα! Σου στέλνω και γω την αγάπη μου και τη συμπαράστασή μου στον αγώνα που κάνεις!

Θέλω όμως και κάτι να σου πω. Από τα σχόλια που λαμβάνεις βλέπω πως υπάρχουν δυστυχώς πάρα πολλοί άνθρωποι που, είτε οι ίδιοι είτε συγγενικά τους πρόσωπα, έχουν πέσει θύματα γιατρών. Σκέφτομαι λοιπόν μήπως αν όλοι αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονταν σ ένα κοινό τόπο (πχ. μια ιστοσελίδα) για εκφράσουν, όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά, δημόσια το κατηγορώ τους (με συγκεκριμένα στοιχεία), ίσως να είναι κάτι που να δώσει συνέχεια στην προσπάθειά σου και να δώσει'καρπούς'. Είναι μόνο μια σκέψη που κάνω -δεν ξέρω αν είναι εφικτό κάτι τέτοιο-, εσύ ξέρεις καλύτερα από μένα. Και όχι τίποτα άλλο, αλλά φοβάμαι πως όταν ο θόρυβος κοπάσει, η ιστορία σου θα μπει στο συρτάρι. Αυτά εν ολίγις...

Καλό κουράγιο και πάλι Αμαλίτσα μας!

Στράτος Α.
 
Καλό κουράγιο κι από μένα - το έχεις πάντος και μπράβο σου...
Πρέπει όμως να προετοιμάζεσαι και για την κίνηση των "κορακιών". Ήδη έχεις δημοσιοποιήσει κάποια ονόματα. Οι δειλοί αυτοί άνθρωποι, θα σου επιτεθούν αφού καταλαγιάσει λιγάκι ο θόρυβος. Κλασική κίνηση δειλών ηλιθίων, που αυτή τη στιγμή αντί να ντρέπονται και να παρατάνε διπλώματα, ετοιμάζουν σίγουρα κάτι εναντίον σου.
Ας μείνει όλος αυτός ο κόσμος εδώ μέσα ενωμένος, αλλά και έτοιμος να βγεί στο δρόμο αν χρειαστεί.
Μόνο αν ο "άτιμος κόρακας" δει το χέρι του λιθοβολισμού εναντίον του, θα εξαφανιστεί.
(Καλά, βγήκαν τα ονόματά τους, ένας μία δημόσια συγνώμη δεν βγήκε να πει? Αυτό είναι και θλιβερό αλλά και ύποπτο για τα παραπάνω που σου είπα).
Εγώ πάντος θα είμαι έτοιμος με την πέτρα στο χέρι. Καλό κουράγιο, με όλη μας την αγάπη.
 
Πραγματικά δεν έχω λόγια... Από τη μία αισθάνομαι οργή και αγανάκτηση διαβάζοντας για όλα τα τραγικά τα οποία περιγράφεις (αν και τα ήξερα ή τουλάχιστον τα υποψιαζόμουν) και από την άλλη έντονη συγκίνηση και θαυμασμό για την ψυχική σου δύναμη και το θάρρος.

Ίσως θα έπρεπε να σου πω ευχαριστώ, ή ακόμα καλύτερα να σου ζητήσω συγγνώμη, και να κατανοήσω ότι έχω και εγώ, όπως και όλοι μας, προσωπική ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί σε αυτή τη χώρα.

Παναγιώτης.
 
I xora mas apotelei ena oksymoro fainomeno. Einai mia apo tis oraioteres xores sto kosmo kai mesa tis kleinei arketous apo tous xeiroterous anthropous sto kosmo. Meno sti Skotia ta teleytaia 17 xronia kai synexeia vasanizo to myalo mou an tha eprepe na gyriso afou oli i oikoegeneia mou einai ekei. O fovos omos na mpo sti zougkla pou perigrafei i Amalia mas einai megalos, eilikrina. I monaksia kai i apanthropia, i ageneia, o opisthodromismos, i kseftila kai i klepsia, to dithen koinoniko status, anthorpoi xoris ousia, xoris periexomeno, xoris psyxi. I Ellada mas mastizete apo athlious pou emfanistikan kai edraiothikan mesa sti nea Elliniki koinonia logo lathos politikon systimaton kai oramaton. Mas mastizei i mirolatreia, i adraneia, i adiaforia. Kata kairous exo akousei polla, komika, dramatika, tragellafika kai akoma anykousta gegonota pou symvainoun se olo to mikos kai platos tis Ellinikis koinonias, alla ekeino pou me entyposiaze perissotero eitan i adraneia. Oi politika koinoumenes apergies kai poreies den mou lene tipota. O Ellinas prepei na allaksei, na ginei dynamikos, na ginei eyaisthitos, na polemisei enantia sto adiko, tin ekmetaleysi kai to karkino tis apatis pou exei dyisdisei se olous tous istous tis kathimerinis zois. O kathe Ellinas prepei na ginei mia Amalia gia na paei mprosta aytos o vasanismenos topos. I Amalitsa me tin xiliotalaiporimeni tis zoi alla kai me to epaksio sthenos kai psyxiki dynami pou ti diakrinei, mas edeikse kati pou to kserame oloi mas apo ligo os polly, se poio vathmo exei sapisei to systima ygeias mia olokliris xoras, mias xoras pou evgale ton Ippokrati gia onoma tou Theou. Mia xoras pou kapote kratouse ta fota tou politismou kai odigouse ton kosmo mprosta. Mias xoras pou evgale anthropous sofous, myala lampra, pou akoma ksenoi ypoklinonte mprosta sto megaleio tous. Giati as mou pei kapoios, t'afisame mexri edo? Mazi me ta katharmata pou odigisan tin Amalia edo pou einai, ftaime kai meis. OLOI! Giati pote den ypsosame ti foni, pote den diamartyrithikame anoixta, dynata, alla kai me diarkeia. Giati megalosame douloi tis Ellinikis pragmatikotitas, den mporoume na allaksoume tipota polloi lene. Exoune megali dynami aytoi, alloi lene. To thema einai posoi einai aytoi, kai posoi eimaste emeis. Emeis pou dosame ta fakelakia, to aima mas eitan sta fakelakia, emeis pou etreme i kardia mas o giatros na min petaksei ton anthropo mas stin akri giati den exoume tin oikonomiki anesi, emeis pou talaiporoumaste logo lathos diagnosis apo tsarlatanous pou to paizoun kamposoi. Emeis pou xasame dikous mas logo iatrikis anikanotitas, emeis pou perimename san ta zoa se ena rantzo me ena oro, emeis pou mas feronte san aprosopa ypokeimena, me psyxrotita kai ageneia. Pou perimenoume ti nosokoma na teleiosei to koutsompolio gia na mas proseksei. Den mporeite na fantastite to thymo mou. Giati ayti i Elliniki pragmatikotita me krataei makria apo ti patrida mou pou tin ponao. Giati vlepo kata kairous anthropous san tin Amalitsa na prospathoun kai na polemane me to sthenos oxi enos anthopou alla ton 300 tou Leonida (prosfato thema), apenanti se mia Ellada tritokosmiki pou exei omos to thrasos na to paizoume kamposoi sto eksoteriko, me to na pianoume apo ta mallia to arxaio Elliniko pneyma apofeygontas i kryvontas ta moderna skoupidia mas pou pane na mas pniksoun. An thelete oloi na voithisete tin Amalia kai ta sporakia pou erikse na ginoun dasos, kanoniste poreies kai syllalitiria se oles tis poleis tis Elladas. Epitelous na dimiourgithei mia kataggelia stous dromous pou na min pigazei mesa apo kanena komma alla apo to pono enos anthorpou pou symvolizei simera oli tin Ellada. Vgeite me ta pano, me plakat kai onomata ayton pou prepei na plirosoune, na dimiourgithei tosos ntoros pou anagkastika na tous diagrapsoune apo to syndesmo. Vgeite me tous orous, me tous gipsous, me foni, me grothia, se oles tis poleis kai apaitiste na ginei epitelous kati me ayto to rezili pou katadynastevei ti patrida mas. Vgalte karfitsoules symparastasis, ‘enantia sto fakelaki’ kai moiraste tis se oli tin Ellada, opote pate nosokomeio, forate tis. Valte ta pistevo sas mprosta, sikoste to kefali sas psila kai perasete ti porta tou nosokomeiou. Otan ayta ta skoulikia doun sxedon olous tous astheneis pou erxonte kai tis oikogeneies tous, na kanoune tin apopsi tous toso fanera kathari, den tha tolmisoun na poun gia fakelaki. Kerdizoume sta noumera. Mazepste ypografes, steilte grammata se vouleytes, sto ypourgo ygeias. Den simainei tipota pou to fakelaki einai paranomo, apaitiste na efarmostei o nomos, na ginoun merika atoma parageigma. Na allaksei o nomos peri myniseos enantia se iatrika lathi, opos eipe kai enas kyrios sosta apo tin Ameriki. To kratos na doulevei gia to politi kai oxi to antistrofo. Kante epitelous ton thymo sas praksi kai dikaioste tin Amalia gia ayta pou perase epeidi emeis den kserame pos na antidrasoume. Amalitsa mou me aperanti ektimisi, Eleanna Sakka (Edimvourgo)
 
Εισαι ξεχωριστο ατομο κοριτσι μου.Κρατα την αντοχη και την πιστη σου στην ζωη.
Ο θεος μαζι σου να ειναι παντα κορη μου.Γερη και υγιη να σε κανει ξανα...
 
Αμαλία,θα ήθελα την άδειά σου για κάτι.Αν μπορείς στείλε μου ένα email στο timexo@gmail.com
Σε ευχαριστώ.
 
Αμαλία αν σου προτείναν πραγματικά να σε βάλουν σε παράθυρα με γιατρούς θα πρέπει να είναι ΠΑNTEΛΩΣ κρετίνοι. Όχι ότι δε μου περνάει από το μυαλό. Eπί πλέον, δε νομίζω ότι θα βρεις κανέναν “αντίπαλο” απέναντί σου, σε κανένα κανάλι, εκτός αν είναι εκτός από διεφθαρμένος, και βλαμένος στο μυαλό.

Eγώ θεωρώ ότι καλά έκανες και κρατήθηκες προς το παρών, διότι δε θέλεις να είσαι τροφή στα κανάλια, σαν ένα ακόμα θέμα.

H εφημερίδες έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά. Eδώ, πολύς κόσμος σε διαβάζει πια, και ελπίζω και εύχομαι ότι θα αρχίσουμε να διαβάζουμε σιγά-σιγά τη διαδρομή σου προς την επιτυχία. Θα βρεις εσύ το τρόπο και θα τον κερδίζεις αυτόν τον αγώνα, και θα μας δείξεις και εμάς πώς να το κάνουμε και πώς να σε έχουμε για παράδειγμα Αμαλία!

YΓ. H ιστορία σου ήταν στο πρώτο δελτίο του Αλτερ με τον Άκη Παυλόπουλο.
 
ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΧΩΣΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΜΑΛΙΑ ΜΟΥ. ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ.
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
 
ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΑΜΑΛΙΑ ΜΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ, ΚΡΑΤΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΒΑΤΖΑ ΓΙΑ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ. ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΤΡΑΒΗ ΜΕ ΤΟ ΙΚΑ ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΙ ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΥΤΥΧΕΙΣ ΝΑ ΣΠΕΥΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ...
ΦΙΛΙΑ
 
Αμαλία μου, καλά έκανες και δεν βγήκες στα παράθυρα...δεν σου αξίζει να είσαι στον ίδιο (τηλεοπτικό και όχι μόνο) χώρο με τέτοια όντα (γιατί δεν είναι άνθρωποι).Εξάλλου τα γραπτά είναι αυτά που μένουν!Καλή δύναμη!!

Υ.Γ.:Στη συνέντευξη ήσουν υπέροχη!Το ίδιο και η μητέρα σου!!
 
Έστω κι αν δεν είμαστε ψυχάρες σαν την Αμαλία οι περισσότεροι, αποδεικνύεται ότι το ίντερνετ έχει μεγάλες δυνατότητες. Νομίζω ότι η δημιουργία ενός φόρουμ για συναφή θέματα θα ήταν πολύ άσχημη είδηση για "ορισμένους".

Συγχαρητήρια για την αξιοπρέπεια και τη μαχητικότητά σου, Αμαλία. Εύχομαι να σου πάνε όλα καλά.

Μανόλης
 
Κουράγιο, μάτια μου!
 
μια εμφάνιση στην τηλεόραση, περνάει και ξεχνιέται. είναι κανιβαλικό το μέσο, όλοι το ξέρουμε. τα όσα μοιράζεσαι όμως μαζί μας, βρίσκονται εδώ καθημερινά. για να μην κάνουν κάποιους να ξεχάσουν.
 
Δε νομίζω πως έχω να προσθέσω τίποτε άλλο σε όλα αυτά που γράφουν όλα τα προηγούμενα παιδιά. Απλά να σου πω πως είμαι κι εγώ εδώ. Πως σε βρήκα, σε διάβασα και σε θαύμασα. Και θα ανάψω ένα κερί στον Άγιο Θεράποντα στη Μυτιλήνη για να πάνε όλα καλά.
Σε φιλώ
 
Χάρηκα όταν είδα την ανταπόκριση των μπλόγκερ στο ποστ σου και περισσότερο όταν μας απάντησες πόσο θετικά σ'επηρέασαν.
Τρόμαξα όταν είδα σήμερα στην TV ν'αναμασάνε το θέμα σου -μέχρι και σχόλια του ποστ βγάλανε-.
Μην τους δώσεις τη χαρά ν'αυξήσουν τα νούμερά τους κάνοντας το πρόβλημά σου ριάλιτι.
Συγνώμη για την υπόδειξη -από την στάση σου φαίνεται πως ξέρεις να χειρίζεσαι καταστάσεις -ένοιωσα όμως την ανάγκη να στο γράψω.
Το θέμα είναι να ταρακουνηθούν αυτοί που κάθονται στις καρέκλες ,όχι οι αραχτοί του καναπέ.
Εσύ ξέρεις πως !
Καλή συνέχεια .
 
Καλησπέρα,

Στέλνω θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό. Ειμαι και εγω νεος σχετικα σου ριχνω 7 χρονακια αλλα παλεύω με τον καρκινο για τεσσερα χρόνια. Ελπίζω να γνωρίζεις την barbara streisand και το fifty ways to kill your lover!!!.Ε,εγω το εκανα fifty ways to kill your radiologist!!!! μιλαμε εχω καμια δεκαρια αλλιωσεις στα οστά μου και αυτοί ακόμα κοιμούνται. Ρε τους λέω πονάω τι στο διάλο πονάω? Ε περνάνε κανενα 5-6 μήνες κάνεις αξονικές μαγνητικές και μετά σου λένε ναι ειχατε δίκο αλλα δεν φαινότανε τότε καλά αλλά τώρα φάνηκε. Τρίχες ίδια η μετασταση αλλά βρίσεται κανένας μερακλής ακτινολόγος λές καμία ιστορία μαζί του και ξανακοιτάει την εξέταση από μεράκι. Δεν ειναι όλοι ίδιοι αλλά δεν υπ΄παρχει κανένας τρόπος που να αξιολογήσεις ποιός ειναι αστέρι. Νομίζω τα έχεις φάει με το κουτάλι. ΟΙ ακτινολόγοι είναι ο ορισμός του Καφενείου Γιατρού.
Σε ότι αφορα τα φάρμακα εξωτερικού καλά πιας τ'αυγό και κούρευτο. Θα μπορούσα να γράψω βιβλίο και το δράμα που περνάς άμα ειναι να σου εγκριθεί κάθε μήνα. Γίνεσαι καλά απο το καρκινο και αρρωσταίνεις απο το άγχος.
Ο πόνος του καρκίνου ειναι κάτι που αμα δεν το έχεις αλλά και οι παρενέργειες απο τα φαρμακα δεν το καταλαβαίνεις!!! Μιλάμε η διάρροια που νομίζω έχεις φάει στην μάπα δεν παίζεται!!!
Για οτι αφορα το πνευμονα δες Is surgery for multiple lung metastases reasonable? A total of 328 consecutive patients with multiple-laser metastasectomies with a new 1318-nm Nd:YAG laser. αμα θες περισσότερα γράψε να σου πω ειναι γερμανικη τεχνολογία
Στον καρκίνο,οταν εισαι νέος, σου δίνει δύναμη οτι και άλλοι περνάν τα ίδια με εσένα.
Καλό κουράγιο. Υακυνθος
Υ.Γ Στο Ντυνάν έχει ωραία σάντουιτς. Μόνο που άμα είσαι σε σχήμα δεν μπορείς να τα φας!!!
 
Amalia mou!
poso tha hthela na exw th mish estw apo th dynamh sou!! Entelws tyxaia akousa shmera to prwi apo ton Kouik, thn istoria sou...den exw logia gia olous aytous tous asyniditous pou paizoun me tis zwes twn allwn. Exw perasei ki egw kati paromoio. Toulaxiston egw stathika pio tyxerh kai anaklypsa thn pathish mou meta apo ena xrono diarkvn exetasevn kai alepallhlwn bes-vges se nosokomeia. Ntrepomai pou den exw th dikh sou dynamh kai kouragio.. Sou stelnw ena glyko fili kai eimai sigourh oti ola tha pane kala koukla mou sto exis..tha deis...Ypoklinomai! Evangelia
 
Αυτο με το φακελλακι παντα με μπερδευε. Δηλαδη υπαρχει περιπτωση γιατρος που εχει στα χερια του μια ανθρωπινη ζωη, να υποκριθει οτι δεν "ξερει" επειδη δεν πηρε φακελλακι? Ή γνωριζεις το αντικειμενο σου ή οχι. Δηλαδη ο χειρουργος ραβει ..."σταυροβελονια" αν παρει φακελλακι, αλλιως αρπαζει την σακοραφα?
Αμαλια μου καλα κανεις κανεις και δεν δινεις φακελλακι. Ειναι μια μορφη εκπαιδευσης και αυτη για τους...κακομαθημενους!!!
 
Σήμερα, είναι η πρώτη φορά που διαβάζοντας, δάκρυσα!
Δεν είμαι αναίσθητη, από την πρώτη φορά που άρχισα να διαβάζω όλα όσα τραβάς, ένιωσα έναν κόμπο στο λαιμό. Αλλά τώρα, που βλέπω πως όλο και αυξάνονται οι άνθρωποι που σε διαβάζουν και που η συνέντευξη κοινοποίησε το πρόβλημα της ελληνικής υγείας και είδα τέτοια ανταπόκριση, πραγματικά δάκρυσα!

Μακάρι να μην το αφήσουμε να σταματήσει εδώ!!!
Παιδιά στο χέρι μας είναι!
Ας σταματήσουμε να βοηθάμε αυτήν την κατάσταση με το να παραμένουμε βουβοί! Ελπίζω το παράδειγμα της Αμαλίας να το ακολουθήσουν!
Χρειάζεται δύναμη, αλλά αν ενωθούμε, μπορούμε να πετύχουμε πολλά!

Καλό βράδυ Αμαλία!
 
Αμαλία,ξέρω πως ότι και να σου πω θ' ακουστεί κοινότυπο, γιατί όποιος είναι έξω απ' το χορό... Ωστόσο, μια κουβέντα μόνο: κουράγιο!!!
Και η μαμά μου πριν μερικές μέρες χειρουργήθηκε, ωστόσο η περίπτωσή μας είναι λίγο διαφορετική. Δεν έπαιξε θέμα φακελάκι, με την έννοια του "δώστε ότι έχετε ευχαρίστηση". Όχι, στην περίπτωσή μας ο γιατρός, που για μέρες τον ψάχναμε για να προγραμματίσουμε την εγχείρηση, μας έψαξε και μας βρήκε και μας δήλωσε απλώς την ταρίφα του: 5,000 ευρωπουλάκια, ζεστά και κολλαριστά. Και αναρωτιέμαι: γιατί ρε γαμώτο; Γιατί το πολυτιμότερο αγαθό να γίνεται αντικείμενο εμπορίου; Πόσοι από αυτούς που θέλουν να γίνουν γιατροί σκέφτονται μόνο το κοινό καλό; Πόσοι αποφασίζουν να γίνουν γιατροί γιατί το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το κέρδος; Συγνώμη αν σε κούρασα.
Θα προσπαθήσω κι εγώ να διαδώσω το blog σου και να γνωρίζεις ότι πολύς κόσμος σε σκέφτεται και προσεύχεται για σένα...
 
Τολίτσα δε θέλω να το παιξω μάγκας....Αν πρόσεξες είπα οτι μόνο τα τελευταια δυο χρόνια περίπου μού έκοψα αυτή τη συνήθεια. Παλιότερα φακέλλωνα αβέρτα, πρώτον επειδή έτσι είχα συνηθισει να βλέπω τους γονεις μου να κάνουν και δεύτερον επειδή ο πόνος μου ήταν αρκετά έντονος ώστε να με κάνει να σκέφτομαι βλακωδώς καινα χανω την αξιοπρέπειά μου. Γι αυτό θεωρω σταθμό στη ζωή μου το Ιατρείο Πόνου....
Τώρα τέρμα- κερνάω μόνο ειρωνίες όποιος θέλει
 
Ο Ανευλαβής μπορεί να εχει γινει "μαϊντανός" στις εκπομπές του Μάκη αλλα αν περάσεις απο την Α' Παθολογική του Αγία Ολγα που ειναι η κλινική του θα νιώσεις την ανάσα του πάνω σε όλους τους γιατρούς που δουλευουν εκεί με υπευθυνότητα και σοβαρότητα όπως αρμόζει σε γιατρούς.
Και μόνο η αναφορά της λέξης φακελάκι θα ήταν ικανή να κανέι τον Ανευλαβή να πετάξει τον γιατρό απο το παράθυρο του 6ου! Επειδή έτυχε να νοσηλευθούν και οι δύο γονείς μου σε αυτή τη κλινική, οι εντυπώσεις μου ήταν άριστες!
Σαν φαρμακοποιός έρχομαι καθημερινά σε επαφή με τις βλακείες και τον ηλίθιο βεντετισμό των ιατρών (υπάρχουν ευτυχώς και φωτεινές εξαιρέσεις) και φροντίζω να καλύπτω με τις δικές μου οδηγίες και συμβουλές την απαθέστατη και αδιάφορη συνταγογραφία τους γεμάτη μαιμούδες φάρμακ(ι)α που τα πληρώνονται με το κομμάτι απο τις εταιρίες!
Αμαλία γερά με τσαμπουκά! Ειμαστε μαζί σου!!
 
Ως μια από τους εκατοντάδες τακτικούς σας αναγνώστες, όσο διαβάζω τα ποστ σας η ίδια απορία ξεπηδά στο μυαλό μου... γιατί όποιος νοσεί στο σώμα αντιμετωπίζεται αυτομάτως και ως ηλίθιος; Ευτυχώς είστε μία (ή ακόμη μία- για να μην αδικήσουμε κανένα) περίτρανη απόδειξη του αντιθέτου!

Φυλάξτε την φωνούλα σας για ζεστά λόγια με τους δικούς σας,που τους χαϊδεύουν τα αυτιά και την ψυχή! Έμεις οι υπόλοιποι λατρεύουμε την πένα σας (ή μάλλον το πληκτρολόγιό σας)!
 
ΕΙΜΑΙ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΙΩΘΩ ΝΤΡΟΠΗ Κ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΥΠΕΣΤΗΣΕΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΡΗΣΗ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ "ΩΦΕΛΕΙΝ, Η ΜΗ ΒΛΑΠΤΕΙΝ" ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ..
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΟΥ Κ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΣΟΥ.
ΙΣΩΣ ΕΤΣΙ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΤΙ ΤΟ "ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ" ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
Φιλια!
 
Απίστευτη για άλλη μία φορα!

Δεν έχω να προσθέσω τίποτα Αμαλία μου, τα είπαν όλα οι προλαλήσαντες. Απλά ήρθα να δηλώσω παρόν και συμπαράσταση!

Μακρυά από τηλεοράσεις, πολύ καλά έκανες και μπράβο σου, από τους τηλεκανίβαλους της θεαματικότητας.

Νομίζω η ιδέα του να γράψεις ένα βιβλίο που προτάθηκε νωρίτερα είναι πολύ καλή. Ένα βιβλίο με την προσωπική σου ιστορία, όλα όσα τράβηξες. Να μείνουν καταγεγραμμένα σε έντυπη μορφή.

Ακόμα και αν δε θες να το εκδώσεις για οποιονδήποτε λόγο, θα πρότεινα να το γράψεις, να υπάρχει η ιστορία σου σε έντυπη μορφή, και να το διαδώσουμε σαν word ή pdf μέσα από τα μπλογκς και τα σάιτς. Να το τυπώσουμε και να το αφήσουμε σε νοσοκομεία, ιατρεία, πανεπιστήμια, στους γονείς μας, όπου δεν υπάρχει ιντερνετ, όπου δεν μπαίνουν σε μπλογκς, όπου μπορούμε.

Ας μην είναι και πλήρης η ιστορία σου, ας είναι μία περίληψη ικανή να δώσει σε οποιονδήποτε μια ιδέα για την οδύσσεια σου, να αφυπνήσει συνειδήσεις. Ας είναι απλά τα άρθρα του μπλογκ σου συραμμένα με κάποια συνοχή.

Τα πα χύμα τώρα, όπως μου έρχονταν στο κεφάλι, αλλά ... τι λες?!

Κάνε έναν "κόπο" αν θες να γράψεις ένα κείμενο με την "Οδύσσεια" σου!

Καληνύχτα!
 
Καλα εκανες και δεν βγηκες στην τηλεοραση. Τα λαμογια των καναλιων το μονο που θελουν ειναι να πουλησουν τον πονο των αλλων.Αυτο κανουν τοσα χρονια αυτο θα κανουν και μαζι σου. Μην υποκυψεις ποτε στις πιεσεις τους!Η ιδεα του Γιωργου Μαργαριτη για το "ελευθερο" βιβλιο ειναι καταπληκτικη. Σκεψου την....
 
μαρεσεις αμαλια. μαρεσεις πολυ. κι ουτε υπαρχει φανταζομαι λογος να βγεις στην τηλεοραση. η φωνη σου ακουγεται κι αλλιως. μαθαμε τωρα τηλεοραση ;)
 
Ο κυβερνοχώρος δείχνει οτι μπορεί να προσφέρει και κάτι άλλο πέρα από αναζήτηση ερωτικών συντρόφων και cybersex. Όχι οτι είναι κακό αλλά είναι και το μόνο μέσο και βήμα που έχουμε για να μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας. Η Αμαλία είναι η επιβεβαίωση της ρήσης οτι η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της. Αρχές Ιουνίου του 1996 πηγαίνω τον πατέρα μου στο Τζάνειο στον Πειραιά για να κάνει μια απλή επέμβαση κοίλης. Απόγευμα τον αφήνω και πάω στη δουλειά. Το επόμενο πρωί πάω να τον δω. Μετά από δυο τρεις ώρες έρχονται για τι βίζιτα οι γιατροί και η επικεφαλής θέλει να μου μιλήσει. 22 χρονών εγώ τότε. Με τα πολλά η γυναίκα ωμά μου λεει οτι ο μπαμπάς έχει επιθετική μορφή καρκίνου και μάλλον έχει κάνει και μεταστάσεις. Μετά από αξονικές ή μαγνητικές δεν θυμάμαι, μου είπε οτι πλέον είμαστε απολύτως σίγουροι και με ρωτάει αν θέλω να του κάνουμε χημειοθεραπεία για να ζήσει αντί για 2, 4-5 μήνες ακόμα. Αποφασίζω να τον πάρω σπίτι. Βέβαια ο πατέρας μου ήθελε να βγάλει την κοίλη αφού για αυτό τον λόγο πήγαμε στο νοσοκομείο. Δεν θυμάμαι το όνομα αυτού του λαμόγιου, αυτού του μιάσματος που λέγεται άνθρωπος και αποκαλείται και γιατρός ο οποίος αφού υπογράψαμε ότι αναλαμβάνουμε την ευθύνη ζήτησε 500.000 παλιά χιλιάρικα για να κάνει την επέμβαση σε ένα άνθρωπο που είχε 60 μέρες ζωής..
Έτσι του είχαν πάρει και άπειρα λεφτά στο Μητέρα όταν έκαναν και καλά θεραπεία στη μάνα μου για να με κάνει και μετά από 2 χρόνια είδαν ότι το πρόβλημα ήταν στο σπέρμα του πατέρα μου.
Έτσι κάποιος ψυχίατρος είπε στη μάνα μου για να την ξεφορτωθεί οτι το σπίτι σου να καίγεται και να είναι όλοι μέσα εσύ να κοιτάξεις μόνο τον εαυτό σου.
Αμαλία συγνώμη για τις δικές μου καταθέσεις αλλά μέσα από εσένα μπορεί κάτι επιτέλους να γίνει. Μπορεί οι επαναστάσεις να είναι πασέ ή όπως αλλιώς λέγεται και το χαζοκούτι να υποκαθιστά τη ζωή, όμως ας προσπαθήσουμε και για σένα και για εμάς.
Και κάποια tips για τους εκλεκτούς δημοσιογράφους:
Και δημόσια απευθύνομαι στον Σταύρο Θεοδωράκη, που μετά την αρπαχτή που έκανε στο STAR κάνει πλέον και καμιά σοβαρή εκπομπή να ασχοληθεί.
Όπως και στους: ΤΣΙΜΑ, , ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ, και κάποιους ακόμα που το πέρασμα από την αριστερά δεν ήταν ο δρόμος για την κουτάλα.
Αμαλία μπορεί να μην το καταλαβαίνεις και ίσως ο αγώνας σου για τη ζωή να μην σου αφήνει το κουράγιο να το δεις έτσι αλλά πλέον είσαι μια μορφή ζωντανής αντίστασης.
 
Γεια σου Αμαλια μου.
Χαιρομαι που βλέπω αυτη την κοσμοσυρροή. Χθές δεν είμασταν και τοσοι πολλοι. Να που η δημοσίευση στην εφημερίδα εκανε γνωστη την ιστορία σου. Το προβλημα νομίζω ηταν και ειναι γνωστο στον καθένα μας. Το θαρος να το φερουν στο φως της δημοσιότητας, με τροπο τοσο αποτελεσματικό, δεν το εκανε ομως κανεις! Ευγε και συνεχισε! Νομίζω οτι το χειροτερο στην ολη αυτη την υπόθεση ειναι που ολοι μας γνωριζουμε το κακο, κανεις μας ομως δεν ξεσηκώθηκε ποτε να το καταπολεμήσει!
Γεια σου για σημερα
Γιαννης ο εξ Αριδαιας
που μενω δυστηχώς γερμανια
 
Μπράβο κοριτσάρα μου!Εκανες χιλιάδες άνθρωπους να προβληματιστούν και να ξυπνήσουν απο τον βαθύ ύπνο που έχουν πέσει!Απο τώρα και στο εξής τίποτα δεν θα είναι το ίδιο!Διαδώστε το blog παντού, η κατάσταση δεν μπορεί να μην αλλάζει, εμείς θα την αλλάξουμε!
 
Πραγματικά έχω συγκλονιστεί με αυτά που έχω διαβάσει για σένα!!
Είδα προχθές στις ειδήσεις του ΝΕΤ ένα ρεπορτάζ για τη συνέντευξη σου και έπειτα τη διάβασα στην εφημερίδα. Από' κει είδα και τη διευθυνση του blog σου. Έστειλα σε όλους τους φίλους μου και σε γνωστούς τα link της συνέντευξης σου και του blog σου, γιατί θέλω όλο και περισσότερος κόσμος να μάθει την ιστορία σου.
Πραγματικά ότι και να πει κανείς για το κουράγιο σου είναι πολύ λίγο! Και βέβαια ότι και να πει κανείς για το σύστημα υγείας και τους τυχάρπαστους που το κρατάνε στα χέρια τους, πάλι λίγο θα είναι!!
Έυχομαι ολόψυχα (και ξέρω πόσο θα έχεις βαρεθεί να το ακούς από όλους, αλλά το εννοώ πραγματκά!) όλα να πάνε όσο καλύτερα γίνεται!
 
Είμαστε κοντά σου ακόμα και αν δεν γράφουμε σχόλια. Συμπάσχουμε και αγανακτούμε μαζί σου. Έχεις δίκαιο το "ξεφώνισμα" τους πειράζει πολύ περισσότερο απ' οτιδήποτε άλλο, μη δίνεις φακελάκια και γράφε ονόματα.

Μακριά απο τα αρπακτικά της τηλεόρασης και μάλιστα σε πάνελ. Για προσωπική συνέντευξη θα έλεγα ναι.
 
Κουράγιο εγώ δεν θα σε δώσω...έχεις αρκετό για όλους μας.
Τι θα κάνεις επίσης δεν θα σε πω...γιατί ξέρεις καλύτερα από όλους.
 
Αμαλία μας,
Πρώτα σου εύχομαι να βρίσκεις πάντα τη δύναμη και το κουράγιο να παλεύεις για την αξιοπρέπειά σου και για την υγεία σου, οπως το έχεις ήδη αποδείξει.
Δεύτερον, θέλω να σ' ευχαριστήσω που, σε μένα (έναν πατέρα με κόρη σχεδόν στη ηλικία σου), ΞΑΝΑΘΥΜΙΖΕΙΣ και δείχνεις το δρόμο του κοινού αγώνα, ως το μοναδικό τρόπο για να αλλάξει κάτι στην κοινωνία μας. Αναδεικνύοντας έτσι την αξία, και τη δύναμη του Πολίτη του ενεργού, έχοντας πρώτα καταφέρει να μεταμορφωθεί από άτομο μάζας σε ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.
Τρίτον, θέλω επίσης να σ' ευχαριστήσω, γιατί μου δίνεις ένα παράδειγμα στάσης ζωής, που μπορώ να δείξω στο παιδί μου, βοηθώντας το ουσιαστικά στη ζωή που ανοίγεται μπροστά του. Σου χρωστάω ευγνωμοσύνη Αμαλία μας για όλα αυτά.

Θέλω τώρα να σου πω,πόσο αξιόλογη θεωρώ την ιδέα-πρόταση του Γιώργου Μαργαρίτη ''να υπάρχει η ιστορία σου σε έντυπη μορφή, και να το διαδώσουμε σαν word ή pdf μέσα από τα μπλογκς και τα σάιτς. Να το τυπώσουμε και να το αφήσουμε σε νοσοκομεία, ιατρεία, πανεπιστήμια, στους γονείς μας, όπου δεν υπάρχει ιντερνετ, όπου δεν μπαίνουν σε μπλογκς, όπου μπορούμε''.

Φαντάσου Αμαλία μας ασθενείς και υγιείς, καλοί και κακοί γιατροί, νέοι και ηλικιωμένοι, παραιτημένοι και μη, απογοητευμένοι και μή, κουρασμένοι και μή, γραφειοκράτες και μη, αποχαυνωμένοι τηλεορασάκηδες και μή, ανυποψίαστοι και μή,
να βρίσκουν παντού, (και κυρίως στους χώρους Υξείας) μπροστά τους,ένα μικρό και εύληπτο έντυπο με την προσωπική ιστορία ενός Ανθρώπου που παλεύει και αντιστέκεται !!!

Θά είναι ένα ΚΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΘΑΡΡΟΥΣ για τους μεν και ενα ΣΟΚ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗΣ για τους δε.

Τα πρακτικά προβλήματα του εγχειρήματος δεν τα παραγνωρίζω.
Ιδέες μπορούν και πρέπει να δώσουν οι πολλοί φίλοι σου, (στους οποίους θέλω να συμπεριλάβεις και μένα).

Π.χ. το κοινό σε όλους κείμενο,(ένα 8σέλιδο ή 16σέλιδο σε μορφή pdf ), που εσύ θα γράψεις και θα αναρτήσεις στην ιστοσελίδα σου, να εκτυπωθεί από κάθε blogger, σε όσα αντίτυπα μπορεί ο καθένας, και να τοποθετηθεί από τον ίδιο, ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΗ ΜΕΡΑ, σε όσα Ιατρεία, Νοσοκομεία, Κλινικές, ΙΚΑ, Σχολεία, Πανεπιστήμια, Λεωφορεία, Τραίνα Τρόλεϋ Μετρό, μπορεί, στην πόλη που μένει αυτός.

Σε σκεφτόμαστε και σε τιμούμε και σ' αγαπάμε Αμαλία.


Υ.Γ. Μπράβο σου Αμαλία μας, για την αναφορά σου και στους ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ που τιμούν το λειτούργημά τους. Τους αξίζει και τους τονώνει ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΕΠΑΙΝΟΣ





Απίστευτη για άλλη μία φορα!

Δεν έχω να προσθέσω τίποτα Αμαλία μου, τα είπαν όλα οι προλαλήσαντες. Απλά ήρθα να δηλώσω παρόν και συμπαράσταση!

Μακρυά από τηλεοράσεις, πολύ καλά έκανες και μπράβο σου, από τους τηλεκανίβαλους της θεαματικότητας.

Νομίζω η ιδέα του να γράψεις ένα βιβλίο που προτάθηκε νωρίτερα είναι πολύ καλή. Ένα βιβλίο με την προσωπική σου ιστορία, όλα όσα τράβηξες. Να μείνουν καταγεγραμμένα σε έντυπη μορφή.

Ακόμα και αν δε θες να το εκδώσεις για οποιονδήποτε λόγο, θα πρότεινα να το γράψεις, να υπάρχει η ιστορία σου σε έντυπη μορφή, και να το διαδώσουμε σαν word ή pdf μέσα από τα μπλογκς και τα σάιτς. Να το τυπώσουμε και να το αφήσουμε σε νοσοκομεία, ιατρεία, πανεπιστήμια, στους γονείς μας, όπου δεν υπάρχει ιντερνετ, όπου δεν μπαίνουν σε μπλογκς, όπου μπορούμε.

Ας μην είναι και πλήρης η ιστορία σου, ας είναι μία περίληψη ικανή να δώσει σε οποιονδήποτε μια ιδέα για την οδύσσεια σου, να αφυπνήσει συνειδήσεις. Ας είναι απλά τα άρθρα του μπλογκ σου συραμμένα με κάποια συνοχή.

Τα πα χύμα τώρα, όπως μου έρχονταν στο κεφάλι, αλλά ... τι λες?!

Κάνε έναν "κόπο" αν θες να γράψεις ένα κείμενο με την "Οδύσσεια" σου!

Καληνύχτα!
 
Σε διαβάζω εδώ και 2 ημέρες . Άκουσα για σένα τυχαία στην εκπομπή του Παυλόπουλου στο Αlter πριν από δύο ημέρες . Έψαξα από το google και σε βρήκα. Διάβασα όλο μα όλο το blog και όλα τα μηνύματα .

Και εγώ όπως και εσύ είχα σοβαρότατα προβλήματα στη ζωή μου . Δεν ήξερα μέχρι σήμερα τι αυτοκίνητο να αγοράσω , τι μάρκα σώβρακο, αν θα βρω τραπέζι στα μπουζούκια , πιο bar να προτιμήσω.

Γι αυτούς και μόνο τους λόγους ντρεπόμουνα να γράψω στο blog σου. Ακόμα και τώρα , ντρέπομαι που το κάνω. Υποθέτω ότι πάρα πολλοί σαν και εμένα διάβασαν την ιστορία σου και δεν τόλμησαν να αφήσουν μήνυμα .

Διαφωνώ με τον φίλο που υπογράφει aqua και λέει:

Το θέμα είναι να ταρακουνηθούν αυτοί που κάθονται στις καρέκλες ,όχι οι αραχτοί του καναπέ.

Το θέμα ,για μένα τουλάχιστον , είναι οι αραχτοί του καναπέ να συνέρθουν , να ξυπνήσουν . Τότε θα γίνει σεισμός . Και Αμαλία πιστεύω ότι το κατάφερες .

Υποκλίνομαι σε σένα και στους ήρωες που στέκονται γύρω σου.
Ντρέπομαι για την κατάντια όλων μας.
Σε ευχαριστώ από τα βάθη τις καρδιάς μου για την σφαλιάρα που μου έριξες, για το ότι με έκανες να κλάψω, για το ότι με ξύπνησες από το βαθύ ύπνο.


Να σου πώ κουράγιο ? Να σου ευχηθώ καλή δύναμη ? Στη θέση σου θα έλεγα : τι λέει ο καραγκιόζης ..
Το μόνο που σκέφτομαι και που πιστεύω ότι έχει κάποια αξία είναι να σου υποσχεθώ ότι θα προσπαθήσω να γίνω λίγο καλύτερος άνθρωπος . Λίγο λιγότερο αδιάφορος .

Όλες οι ευχές του κόσμου να σε ακολουθούν κοπέλα μου.
 
Οι λεξεις δεν μπορουν να χαρακτηρισουν τα συναισθηματα μου.Εφτυσα τον εαυτο μου με την ηλιθιοτητα και την επιφανεια που με δερνει.Ειμαι στο πλαι σου.Οτι μπραβο και αν σου πω σιγουρα θα ειναι τοσο μικρο σε αυτο που πραγματικα σου αξιζει.Αν μπορουσα θα σου χαριζα και τη δικη μου δυναμη για να συνεχιζεις να παλευεις.
Υ.Γ.Ο επιμελητης του ΚΑΤ,που αναφερεις, το 1994 ειχε διαγνωσει στη μητερα μου φυματιωση.τις χορηγησε απειρες αντιβιωσεις.Η μητερα μου ΔΕΝ ειχε απολυτως τιποτα απλα ενα προβλημα με το σπονδυλο οπως απεδειξε αργοτερα ενας αλλος γιατρος.Αυτος ο ανθρωπος επρεπε τωρα να βρισκεται φυλακη.Η μητερα μου ομως ανεργη δεν ειχε λεφτα για δικηγορους.Δεν ξερω τι να πω...
Συνεχισε κοριτσαρα μου να παλευεις η ζωη ειναι για σενα.Βασω
 
Αγαπητή Αμαλία,
το κουράγιο σου είναι απαράμιλλο.
Κράτα γερά ...
Θα ήθελα να σου αφιερώσω ένα αγαπημένο μου τραγούδι για να συντροφεύει τις δύσκολες στιγμές σου.
΄΄φεύγω σε κλεινω
αν θες να μείνω
γίνε αγάπη γίνε χάδι τρυφερό...
δεν έχω χρονο για άλλο πόνο
για άλλα δάκρυα δεν έχω πια καιρό΄΄
 
Παρότι ακούγεται κοινότοπο και θα το έχεις ακούσει αμέτρητες φορές, συγκλονίστηκα. Με το πείσμα σου και τη δύναμή σου για ζωή, με την ικανότητά σου να διατυπώνεις χωρίς φραστικές κορώνες όλο το βάθος της σκέψης σου και της ζωής σου.

Ελπίζω το blog σου να βοηθήσει τους συνανθρώπους μας οι οποίοι εκτός από την αρρώστια έχουν να αντιμετωπίσουν και μία αμείλικτη γραφειοκρατία και εξαρτώνται κάποτε (ελπίζω όχι συχνά) από αδαείς.

Ελπίζω ο αγώνας σου να αποτρέψει μελλοντική ταλαιπωρία τόσο δική σου, όσο και άλλων.
Εύχομαι (πόσο δύσκολο είναι τα λόγια να δώσουν την ένταση του συναισθήματος) να πάνε όλα μόνο καλύτερα για σένα από εδώ και πέρα. Και η ζωή να σου δώσει όλα όσα μέχρι τώρα σου πήρε. Καλό κουράγιο. Πάντα δυνατή! Μόνο αισιόδοξες εξελίξεις από εδώ και πέρα! Να είσαι καλά
 
Καλημέρα Αμαλία !

Σου εγραψα αλλες 2 φορές ανώνυμα και αυτό γιατί μερικές φορές δεν αισθάνομαι άξια ούτε να έχω όνομα. Όπως και να έχει θα ήθελα να στείλω χαιρετίσματα στους γιατρούς αυτής της χώρας και να τους πω να προσέχουνε, το βασίλειο της λαμογειάς και της φακελλοκρατίας που ζούμε δεν αντέχεται πλεον. Να είναι όχι πιο προσεχτικοι αλλά απλώς να κάνουν τη δουλειά τους. Τι θα πει καλός γιατρός? Δεν υπαρχει αυτό, δεν παιζει που λένε και οι κατά πολύ (δυστυχώς ) νεώτεροι μου. Ειναι, θα έπρεπε να είναι γιατροί τελεία! Αλλιώς να καθιερώσουμε και την ημέρα της σωστής διάγνωσης, του καλού γιατρου κλπ ως εξαιρετικά και προς εξαφάνιση.
Υπάρχουν μερικοί που πληρώνουν ακόμα -'οτι έχουμε ευχαρίστηση'-αλλά είναι πολύ λιγότεροι από παλαιότερα και τα παιδιά που μεγαλώνουν τώρα ειναι πολύ πιο δυναμικά από εμάς (ας λένε μερικοί. δεν χρειάζονται πόλεμο και χούντα για να δυναμώσουν οι άνθρωποι. Η αντίδραση είναι απλή: είτε καταγγέλουμε τον γιατρό είτε καταγέλουμε τον γιατρό. Καλα, δεν φοβούνται τώρα που με το κινητό μας μπορούμε να τους την κάνουμε μια χαρά?
Οι αρχές του τόπου από την άλλη μας δουλευουνε . Μας εκφοβίζουν με 'γνωστούς αγνώστους', με τους 'εχθρούς μας εξ ανατολής', με την κάθε βλακεία που έχουν βρει για να μας αποκοιμίζουν στον πατριωτικό και φιλειρηνικό, ωχαδελφικό μας ύπνο. Αποτελούμε ενα κρατος οπου όποιος κάνει τη δουλειά του ειναι εξαίρεση. Α! και θεωρείτε ηλίθιος (σε όλα τα επαγγέλματα. από υπάλληλος εως και βουλευτής _χα χα, αν υπαρχει ενας που να κανει τη δουλειά του!)
Η ιδέα που διάβασα παραπάνω (να μοιραστει η ιστορία σου ταυτόχρονα την ιδια ωρα την ιδια μερα παντου) ειναι παρα πολυ καλή.

Μπράβο που ανεφερες και τα ονοματα τους. Αναρρωτιέμαι: αντέδρασε κάποιος από αυτούς?
Όλοι κάνουμε λάθη στη δουλειά μας. Αλλά δεν ειναι δυνατόν να βάζουμε στην ίδια ζυγαριά ανθρώπους και καρπούζια ('ε, δεν ήτανε καλό, συμβαίνουν αυτά')και αυτό να γινεται καθημερινά και να είναι κανόνας, ακόμα και σε μένα έχει τύχει. Για κάθε περιστατικό με 'καλό' γιατρό υπάρχουν δεκάδες με λαμόγια.

Χαίρομαι που εστω και έτσι σε γνωρισα και αυτό είναι πάρα πολύ εγωιστικό γιατί όταν κάποτε θα βρεθώ άμεσα ή εμμεσα στη θέση σου κάποιος άλλος θα έχει κάνει την αρχή και γι'αυτό σε ευχαριστώ.

Το παράκανα σήμερα και σε κούρασα. Αλλά και κάτι τελευταίο. Αυτοί που γράφουν στους σχολιασμούς τους και τις διευθύνσεις των ιστοσελίδων τους για διαφήμιση τουλάχιστον ας μας το λένε δεν ειναι κακή η διαφήμιση. Η παραπλάνηση όμως είναι κατάπτυστη.

Σε φιλώ γλυκα
Μαρία Ι.Α.
 
Αμαλία μας, καλημέρα!

Σε χαίρομαι ακόμα περισσότερο σήμερα... Ίσως να ήθελες να έχεις την δύναμη να παραβρεθείς σε κάποια από αυτές τις εκπομπές, αλλά εγώ χάρηκα που δεν θα γίνεις θύμα τους στις απαράδεκτες εκπομπές και τηλεπαράθυρά τους. Όπως τόσοι είπαν πριν από εμένα... ίσως, ΊΣΩΣ αν υπάρχει ένας σοβαρός δημοσιογράφος, κάποιος που θα σου δόσει την ευκαιρία να πεις την ΔΙΚΗ σου ιστορία, τότε ναι, ίσως το σκεφτείς και το προσπαθήσεις. Εγώ πάντως χαίρομαι που σε διαβάζω και, για να'μαι ειλικρινής, τηλεόραση κοιτάω σπανίως.

Εύχομαι σήμερα να είναι γλυκιά η μέρα, σε φιλώ,
Ελένη
 
Eleanna apo Edinburgh sumfwnw.
dustuxws an de kinithei o idios Ellhnas pou dinei to fakelaki-giati pisteuei oti etsi tha ton proseksei kalutera o giatros tou kwlou, toso tha diaiwnizetai auth h sathri katastasi...
 
Σέβομαι τον αγώνα σου, τη δύναμή αλλά και τη διάυγειά σου και παρόλο που το γνωρίζεις, οφείλω να σου πω ότι ο μόνος τρόπος να τους τσακίσεις είναι να μείνεις εκτός του φαύλου συστήματος που τους στηρίζει. Έχεις ξεκινήσει κάτι σημαντικό που ζει και μεγαλώνει έξω από τον παραλογισμό τους, μείνε έτσι. Μην τους δώσεις καμία ευκαιρία για προπαγάνδα και εννοώ όλους τους πολιτικούς, ιθύνοντες, γιατρούς και κυρίως τους υποκριτές τους δημοσιογράφους.
Να ξέρεις ότι οι αγανακτισμένοι πολίτες τους οποίους άγγιξες θα σε στηρίξουν και όταν ο θόρυβος που έκανες στο δημόσιο βίο κοπάσει. ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΥΝΑΜΗ. ΚΡΑΤΑ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ, ΠΟΥ ΣΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΘΑΡΟ.
 
Χαχαχα!! Νασαι καλα βρε Αμαλια, μ'εκανες να γελασω με αυτο το .."κερναω ειρωνιες οποιος θελει". Μου αρεσε πολυ. Μια παρομοια τακτικη ακολουθω και εγω μολις βρεθω μπροστα σε ανεγκεφαλο καρεκλοκενταυρο, που πρεπει να του εξηγησω τα αυτονοητα, δηλαδη την δουλεια του. Πισω γιατι σας φαγαμεεεε!!!!
Καλημερα σου
 
Απλα σου ευχομαι να συνεχισεις με την ιδια δυναμη να κερδιζεις την ζωη σου.
Παρομοιες εμπειριες ειχα κι εγω δυστηχως με την μητερα μου.
Λυπαμαι που μας χρειαζεται μια "Αμαλία" για να πεσουμε δηθεν απο τα συννεφα ή να σοκαριστουμε...
Οσο για τους δημοσιογραφους και τους πολιτικους, μεινε οσο πιο μακρια μπορεις κοπελα μου...
Δεν υπαρχει χειροτερη φαρα... (εκτος ισως απο τους γιατρους).
 
Το να σου πω "καλή δύναμη, κουράγιο, είμαστε μαζί σου, σε συμπονώ, σε πονάω & σε νιώθω" πιστεύω ότι δε σου χρειάζεται...

Αυτά που περνάς εσύ Αμαλία ούτε να τα φανταστούμε μπορούμε οι υπόλοιποι & έχεις αποδείξει ποια & τι είσαι & τι δύναμη κρύβεις...

Σου αφιερώνω ένα διάλογο από το αγαπημένο μου ελληνικό έργο:
"- Με λίγα λόγια, μας έχουνε τσακίσει ε;
- Με λίγα λόγια, μας έχουνε τσακίσει από τη μέρα που γεννηθήκαμε...Αλλά κάποιο λάθος κάνουνε όλοι τους...Γιατί ξέρεις ε; Τα Κουρέλια τραγουδάνε ακόμα..."


Μη σταματάς να τραγουδάς ποτέ "Κουρέλι"...
 
κουράγιο Αμαλία μου...έλα και θα τους φάμε τους υπαίτιους της κατάντιας της ψωροκώσταινας..
κατά την ταπεινή μου άποψη, καλώς έκανες και δεν βγήκες στην τηλεόραση..θα το έκαναν φτηνή την μεγάλη σου ιστορία, φτηνή σαν την ψυχή τους..το διαδίκτυο το θεωρώ πιο δυνατό μέσο πια..
είμαστε και θα είμαστε μαζί σου..πραγματικά η οδύσσεια που βιώνεις κάνει τον γύρο του internet και απο ό,τι έχω καταλάβει με ταχύτατους ρυθμούς..
να μένεις ήρεμη γιατί σου είναι αναγκαίο, ό,τι κι αν ακούς απο ληστάρχους..τώρα πια έχεις εμάς μαζί σου..
 
Παιδιά η μοναδική αυταπάτη της Αμαλίας είναι ότι πιστεύει ότι ξέρει να παίζει τάβλι ( 5-0 αν δεν το θυμάσαι)
 
kalh sunexeia sto duskolo ergo sou...tha eimaste oloi dipla sou!!!!
 
Αμαλία,
για αυτά που πέρασες και περνάς δε θα πω τίποτα γιατί ό,τι και να πω θα είναι μαλακία (εκτώς ίσως από το ότι έχω μία εμπειρία από ακρωτηριασμό και καρκίνο στην οικογένεια). Θέλω να αναφερθώ στα σχόλια που αυξάνουν και πληθαίνουν φτάνουν ως την αυτοδικία και τη χειροδικία (πάντα μόνο λεκτικά)και επιβεβαιώνουν αυτάρεσκα πως οι γιατροί κατα κανόνα (και συμφωνώ) ούτε διαγιγνώσκουν ούτε θεραπεύουν αλλά απλά κατηγοριοποιούν την πάθηση του ασθενή σε μία από τις 20-30 διαγνώσεις που ξέρουν και τις 5-10 εγχειρίσεις που μπορούν να κάνουν χωρίς να πεθάνει ο ασθενής αμέσως και στα χέρια τους. Επιπλέον ενίοτε πρέπει και να τα στάζει ο ασθενης γιατί θολώνει η μαγική σφαίρα τους και δεν βλέπουν καθαρά. Ωραία ως εδώ, κάναμε και μεις τη δική μας διάγνωση. Που μπορεί να απευθυνθεί κάποιος όταν του ζητάνε φακελάκια και δεν κουβαλάει κρυφές κάμερες για να το αποδείξει; Τί μπορεί να κάνει σε περίπτωση malpractice εκτώς από το να δημοσιοποιήσει την περίπτωση του και να περιμένει τηλέφωνο από μεγαλοδικηγόρο που θα ζητήσει χ ποσοστό από την όποια αποζημίωση όποτε αυτη εκδικαστεί, ενώ ο ασθενής θα κάνει παρέλαση στα κανάλια και ο δικηγόρος θα πίνει καφέ με το γιατρό στο γραφείο του; Τα (ενδεικτικά) ερωτήματα απευθύνονται στους σχολιαστές και όχι στη Αμαλία.

Θα ήθελα ό,τι και αν αλλάξει (αν αλλάξει κάτι) να γίνει για να βελτιωθούν τα πράγματα και όχι για να μείνουν ίδια. Ακούγεται αυτονόητο αλλά δεν έιναι.

Βαγγέλης
 
κ. Σούρα πόσα χρόνια σπουδάσατε στην Ιταλία για να πάρετε πτυχίο (11 η 12 νομίζω ). Πόσες φορές δώσατε εξετάσεις για την ειδικότητα (2 η παραπάνω ). Πόσο χρεώνετε μεγαλογιατρέ μου την επίσκεψη (μήπως 200 ευρώ). Ποια είναι η σχέση σας με μεγάλη φαρμακευτική εταιρία με τα ρομβοειδή μπλε χαπάκια
 
Αμαλία τα περισσότερα στα έχουν γράψει οι προηγούμενοι. Εγώ μόνο ένα έχω να προσθέσω:

Όταν νομίζεις ότι εξάντλησες όλα τα ψυχικά και σωματικά σου αποθέματα, όταν νιώθεις και τις τελευταίες σου αντοχές να καταρρέουν, σκέψου ότι εκτός από τους δικούς σου ανθρώπους που σε αγαπούν, υπάρχει και ο στοργικός Πατέρας όλων μας, που μας αγαπάει πιο πολύ και από τους φυσικούς μας γονείς, γιατί είναι ο ίδιος η Αγάπη. Να ξέρεις ότι όποιος πιστεύει στο Θεό ποτέ δεν απελπίζεται.

Για τον ίδιο λόγο μην υποτιμάς τη δύναμη της προσευχής. Ζήτησέ το, και αν είναι χρήσιμο για την ψυχή σου ο Θεός θα το δώσει.

Να είσαι καλά, δυνατή, υγιής και φωτεινό παράδειγμα για όλους!

Γιώργος
 
Βαγγέλη, έχεις μια ντουζίνα δίκια- αλλά να αφεθώ στους κάθηκες,από την άλλη, είναι κάτι που δε μπορώ να ανεχτώ.Σου είπα οτι κάποτε είχα την ίδια νοοτροπία και τα στάζαμε οικογενειακώς.Αλλά εδώ και καιρό ,που η οικονομική μου κατάταση είναι οικτρή, αναγκαστικά "άλλαξα τροπάριο" και πολύ χαίρομαι γι'αυτό!... Ας χτυπήσω, ας αμυνθώ, ας κρατήσω μια αξιοπρέπεια ρημάδα απέναντι στον κάθε ανίδεο που εκμεταλλεύεται την ανάγκη μου, κι ας τις φάω στο τέλος.
Πάντως , η εμπειρία μου μέχρι στιγμής, δείχνει οτι όσο πιο διεκδικητική και τσαμπουκάς είμαι, τόσο πιο "καλά" εξυπηρετούμαι (και οικονομικότερα!)
Μια γημοσίευση, μια΄κλήση κάποιου καναλιού, μια επιστολή στο Υπουργείο (ξέρω: "χα χα"...), μια επίσκεψη στο Διευθυντή της κλινικής, στο Διοικητή του νοσοκομίου, ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΞΥΛΟ,εστω...
Οχι απάθεια όμως- το να νιώθω παιχνίδι τους, με πονάει περισσότερο από τον καρκινο ,Βαγγέλη...

********
Για την ιδέα του να γράψω την ιστορία μου συνοπτικά και να μοιραστεί συγκεκριμένη μέρα, στους σχετικούς χώρους, τη βρίσκω εκπληκτική και πολύ πολύ πρωτότυπη!!!! Αλλά στην πράξη δεν ξέρω αν είναι εύκολο,το πως θα οργανωβθει, τα έξοδα με τα οποία θα εκτυπωθει,κλπ. Αν μπορεί κανείς να το οργανώσει ,εγώ μπορώ να το γράψω όσο πιο περιληπτικά γίνεται...
 
κοριτσαρα μου γλυκια συγχαρητηρια...για την δυναμη,την νοημοσυνη και το ηθος σου.διαβασα τα ποστ σου το ενα μετα το αλλο και εφριξα!οχι πως δεν τα ηξερα..ενα τεραστιο μπραβο και ενα ακομη μεγαλυτερο κουραγιο μεσα απο την καρδια μου..
 
Θέλω μόνο να σου ευχηθώ "κουράγιο"
Oλοι οι άλλοι τα είπαν με τον τρόπο τους.
 
Αμαλία, ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ και καλό κουράγιο. Μπράβο που μας ανοίγεις τα μάτια για τους γιατρούς και τα νοσοκομεία (ποτέ δεν είχα καλή ιδέα για το σκυλολόι τους, αλλά η δική σου περίπτωση ξεπερνά δυστυχώς κάθε φαντασία...) και τα λες έξω απ' τα δόντια.
 
Αμαλία μπράβο. Αποδεικνύεις ότι οι ασθενείς δεν είναι πειραματόζωα, είναι άνθρωποι, καλλιεργημένοι, με θέληση και πάνω απ'όλα ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.
 
Αγαπητή Αμαλία,

Οι περισσότεροι εδώ πιστεύουν ότι δικαιώθηκες επειδή αναγνωρίστηκε από τα μέσα κι από πολύ κόσμο το πρόβλημα σου. Επειδή όμως κανένας μας δεν μπορεί να νιώσει τον πόνο σου και την απόρριψη της αξιοπρέπειας που σου χάρισε το σύστημα υγείας μας, πιστεύω πως τώρα πια έχει σημασία να αρπάξουμε αυτό το μήνυμα που έσπειρες με το αίμα σου και να το μετουσιώσουμε σε κάτι θετικό.

Να πάρουμε το μήνυμα σου και κουβαλώντας το στην καρδιά μας να απαλύνουμε τον πόνο κάποιου συνανθρώπου μας σαν να είχαμε εσένα απέναντι μας. Να δώσουμε την σειρά μας σε κάποιον με μεγαλύτερη ανάγκη και να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας με αγνώστους που αναζητούν λύση στο πρόβλημα υγείας τους.

Αν κατάφερες να μας συγκινήσεις και να μας κινητοποιήσεις σημαίνει ότι μπορούμε με αυτή την αφορμή να αρχίσουμε να αλλάζουμε συμπεριφορά, πρώτα μεταξύ μας και μετά αναγκάζοντας και τους άλλους, ίσως και τους γιατρούς που έχουν εκπαιδευτεί στο πανεπιστήμιο να αγνοούν τον πόνο και την ευγένεια των ανθρώπων μαθαίνοντας να εκτιμούν μόνο την εξουσία και το πορτοφόλι.
 
Οι ανίατοι κονομολόγοι νοσοθεράποντες (υπηρέτες της νόσου) υπάλληλοι της πανελλαδικής δημόσιας μη φανερά κερδοσκοπικής εταιρείας προσχηματικής κοινωνικής ψευτοπερίθαλψης των σοβαρώς πασχόντων μη προνομιούχων ομάδων του γενικού πληθυσμού της ελλαδικής ενδοχώρας συναποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου των κατοικούντων τα εδάφη της Ελλάδας. Για να εξυγιανθεί το σύστημα δημόσιας υγείας και περίθαλψης των νοσούντων πρέπει να αντιμετωπιστούν ως καλπάζουσα θανατηφόρα νόσος.
 
Αμαλία μου,
έβγαλες τόση δύναμη προς τα έξω όλα τούτα τα χρόνια, που άνθρωποι ελάχιστοι θα μπορούσαν. Υπάρχουν παράθυρα που ανοίγουν μέσα στην καταιγίδα και μπαίνει ο ήλιος στους χώρους όπου ζουν. Είσαι ένα από εκείνα τα παράθυρα και πολλοί από τους ήλιος εκείνους.
 
Χάρηκα τόσο πολύ που ξανακούσαμε τη… γραπτή αλλά στεντόρεια φωνή σου, που δεν ήξερα τι να σου γράψω…
Δεν μπορώ όμως, παρά για άλλη μια φορά να σου πω «Μπράβο, Αμαλία!»

Οι γιατροί βέβαια δεν θα αλλάξουν, πρώτα σου βγαίνει η ψυχή και ύστερα το χούι. Kαι δυστυχώς πολλοί, με το που περνάνε στις ιατρικές σχολές αρχίζουν αμέσως να σκέφτονται από πού θα αρχίσουν να μαθαίνουν την τέχνη με τα φακελλάκια, ώστε να είναι έτοιμοι με πρώτη ευκαιρία, αλλά δεν πειράζει, ας ταρακουνηθούν λίγο, ή έστω ας τους μείνει και ένας φόβος, όταν την επόμενη φορά κοιτάξουν τον X ασθενή τους με τη γλυκιά τους υπεροψία, στην τσέπη!
 
Αμαλίτσα,
Σου στέλνω πολλά κιλά αγάπη... Είμαι στο πλευρό σου κι εγώ.
 
Γειά σου υπέροχη Αμαλία μας!
Χάρηκα πολύ για τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα σου επιτέλους! Και συμφωνώ κι εγώ πως το πιό έξυπνο που μπορούσες φυσικά να κάνεις ήταν να μη βγεις (όχι ακόμη τουλάχιστον) σε κανάλι γιατί εκεί θα ήσουν στην κυριολεξία βορρά στα στόματα ανθρωπόμορφων θηρίων...
Όμως ας ευχηθούμε να μη μείνει το θέμα εκεί, στο κάτω-κάτω από εμάς όλους εξαρτάται!!! Από δω & πέρα είναι το θέμα τί γίνεται. Πόσο θα θελήσουν όλοι αυτοί οι βολεμένοι κύριοι να σε βοηθήσουν.
Εσύ πάντως τώρα επικεντρώσου στο να βρεις την υγειά σου. Κι όπως σου ξαναείπα μη διστάσεις να μας ζητήσεις ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ βοήθεια χρειαστείς! Οκ, κουκλίτσα; Μην ξεχνάς πως γι΄αυτό είμαστε όλοι εμείς εδώ κι όχι απλά για να δηλώνουμε παρόντες.
Να προσέχεις πάρα πολύ τον εαυτό σου, να θυμάσαι πως Άνθρωποι όντως υπάρχουν & να πολεμάς με το μοναδικό τρόπο που μόνο εσύ ξέρεις!!!
Φιλιά,
Μαρία.
 
Αμαλία καλημέρα.
σε παρακαλώ στείλε ένα μήνυμά σου να δούμε ότι είσαι καλά.
μπαίνω κάθε μέρα και διαβάζω τα μηνύματα και περιμένω νέα σου.
σε φιλώ.
σε νιώθω φίλη μου. Γωγώ.
 
Αμαλία καλημέρα.
σε παρακαλώ στείλε ένα μήνυμά σου να δούμε ότι είσαι καλά.
μπαίνω κάθε μέρα και διαβάζω τα μηνύματα και περιμένω νέα σου.
σε φιλώ.
σε νιώθω φίλη μου. Γωγώ.
 
Αμαλία,
Ισως όλα τα πράγματα ακολουθούν κάποιο "σχέδιο" που δέν ξέρουμε ποιός ή τί το έχει στήσει. Σημασία έχει πως ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ. Νασαι σίγουρη για αυτό. Ισως γίνουν σημαντικές αλλαγές προς το καλύτερο στον τομέα της υγείας στο μέλλον και να οφείλονται σε σένα.
Πίστευε στην δύναμή σου, έχεις τρομερή, αξιοποίησέ την, καλλιέργησέ την και άλλο!
Γράψε και βιβλίο, θα τα καταφέρεις. Πες τα όλα και μη σταματάς.
Η σκέψη μου, κοντά σου.
Τί να ευχηθώ? ΝΙΚΗ σε όλα!
Υπογραφή¨:Μια μαμά
 
καλημερα και καλη δυναμη.
H Προσευχη μου ειναι ο θεος να σου δινει δυναμη και θαρρος.
Την αγαπη μου εχεις.
 
Στον αγώνα δρόμου για να ξεφύγουμε απ'αυτή τη χώρα - κράτος οδοστρωτήρα που μας καταδιώκει για να μας ισοπεδώσει, στον αγώνα δρόμου για να ξεφύγουμε απ'όλους αυτούς τους "μικρούς φασισμούς" και τη βία της καθημερινότητας που μας κυνηγάνε σαν ερπύστριες για να μας τσακίσουν, να'σαι καλά κορίτσι μου που μας υπενθυμίζεις τι σημαίνει δύναμη, κουράγιο, θάρρος και αξιοπρέπεια. Που μας υπενθυμίζεις τι σημαίνει το να είσαι άνθρωπος και τι θα πεί αγάπη. Που μας υπενθυμίζεις τελικά τη ζωή την ίδια. Αμαλία σ'ευχαριστώ. Μην το βάλεις κάτω ΠΟΤΕ.
Κωνσταντίνα
 
Amalia sygxaritiria gia to blog sou,se mena vevaia de exei kati kainourgio na pei alla pernaei to minima sta paidia pou de kseroun kai de theloun na katalavoun syxna..

Den exei noima na sou pw posa atoma exw xasei apo iatrous,itan stin paidiki mou ilikia kai etsi apofasisa na ginw enas apo autous...Afou ekpaideutika stin iatriki sxoli athinwn kai epitethika ston plithismo tis pellopponisou ws nearos agrotikos kai evala kai gw to litharaki mou (mesa apo tin agnoia mou panta) sto thanato arketwn anthrwpwn ws nearos eidikeuomenos,efyga gia agglia prokeimenou na mathw iatriki kai meta apo 6 xronia edw mporw na se diavevaiwsw pws auta pou anafereis gia tin pleionotita twn iatrwn einai idiaitera epieiki kai na pw stous ypoloipous anagnwstes sou oti paidia den exete idea gia to poso asximi kai epikindini einai i pragmatikotita sas..Ston ellina astheni,auton ton talaipwrimeno anypopsiasto anthrwpo,exontas mia ligo vathyteri gnwsi tis katastasis,apla proteinw na akolouthisei mia filosofikoteri stasi peri zwis kai thanatou..ola einai sxetika telika kai kapou allou mporei na nai kai kalytera..eimai aisiodoksos ek fysews alla sto sygkekrimeno thema "to mats einai stimeno eks arxis " kai den yparxei lysi,toulaxisto gia ta epomena 100 xronia an kai pire mono 20 gia na dimiourgithei to iatriko syndikato egklimatos..yparxoun vevaia kai autoi oi anthrwpoi kollossoi, opws esi amalia, pou mesa apo to prwsopiko tous provlima antloun terasties dynameis kai isws kai na mporesoun na "gyrisoun ton ilio"..kali tyxi stin apostoli sou kai sto proswpiko sou golgotha kai gw se kapoio allo posto kati prospathw na kanw o farisaios..Telos na ekfrasw to thaumasmo mou gia tis elaxistes oaseis agapis kai frontidas pou aneferes stin erimo tou ellinikou ygeionomikou xarti kai na pw se autous tous fwtismenous iatrous ena thermo euxaristw gia ti dynami pou mou dinoun na synexisw..
 
Και σημερα Σαββατο παλι στην Ελευθεροτυπια,η υποδοχη απο τους bloggers!!Να αισθανεσαι δυνατη.
 
Kalh dynamh Amalia!!! Kala kaneis kai ta grafeis ola ayta.Oloi ta xeroume ayta...oi pio polu ethelotyfloune omws. Ti stigmh pou diavaza to blog sou katalava poso tyxerh eimai pou zw se allh xwra ths Eyrwphs. An synevenan ayta edw tha tous katasparazan. O ellhnas prepei na allaxei stash. Na ginei pio dynamikos na apaithsei perissotera anti na einai anetos kai araxtos me ayth th katastash. Kalo agwna!!! Egw tha pw kai se allous Ellhnes edw na diavasoun to blog sou. Mpravo sou. Kouragio!
 
Κοριτσάρα μου, κουράγιο παίρνουμε εμείς από σένα. Είσαι τόσο δυνατή, τόσο αγνή.
Με αφορμή τα σχόλια κάποιων, θέλω και εγώ να βάλω ένα λιθαράκι στη προσπάθεια που κάνουν να σε πείσουν να εκδώσεις ένα βιβλίο.
Μόνο εσύ μπορείς να αλλάξεις την κατάσταση. Η αρχή έγινε...
 
Γεια σου Αμαλία.
Μόλις σήμερα βρήκα το blog και το διάβασα μονορούφι.
Είναι τόσο απίστευτα και τόσο κοινά από την άλλη όλα αυτά που εξιστορείς.
Έχασα το 2000 τον πατέρα μου από καρκίνο. 3 περίπου χρόνια νταραβεριζόμασταν με ιατρούς και "ιατρούς".
Η μοίρα μου μάλλον με προκαλεί. Ήθελα μικρούλα να γίνω γιατρός αλλά δεν το έκανα.
Λες τώρα μια ζωή να αναγκάζομαι να τους τρώω στη μάπα;
Τώρα ψάχνομαι με το παιδάκι μου για διάφορα.
Οι πρώτες εξετάσεις είχαν καλά αποτελέσματα. Τώρα όμως αναρωτιέμαι. Ήταν όντως καλά;
Διάγνωση; τι είναι αυτό;
Στο Παίδων να δεις τι γίνεται...

Γλυκιά μου κουράγιο. Με συγκίνησες αφάνταστα με τη δύναμή σου και την ευστροφία σου και τη μαχητικότητά σου. Είσαι υπέροχη και σε ευχαριστώ από την καρδιά μου γιατί είσαι παράδειγμα προς μίμηση για μένα.

Εύχομαι τα καλύτερα για σένα!
 
Εύχομαι να είναι μια καλή μέρα σήμερα!
Διάβασα το σχόλιο σου σχετικά με την οργάνωση και τη διανομή μιας 'συνοψης' της ιστορίας σου. Δεν μου φαίνεται ανέφικτο. Θα μπορούσε να μοιραστεί σε νοσοκομεία, δημους, κοινοτητες, νομαρχίες, πανεπιστήμια, σε συλλόγους (δικηγορικούς, ιατρικούς, το σύλλογο της Ανω Μουσμουλίτσας ξέρω γω) Οι περισσότεροι έχουμε εκτυπωτή και κόλλες Α4 και ο καθένας μπορεί να αναλάβει ένα νοσοκομείο κλπ. Δημοσιεύουμε μια λίστα με τα μέρη 'κρούσης' και περιμένουμε ποιος θα τα αναλάβει. Οταν γίνει η 'διανομή' -πιστεύω επτα μέρες- θα δημοσιεύσεις την 'συνοψη' και μια ωραια μερα θα ξεκινήσουμε! Ακουγεται απλο και ειναι ακόμα πιο απλο. Ολοι εχουμε φίλους που μπορουν να συμμετάσχουν.
Εκανα καινουριο email για αυτο το λογο εαν θελεις γραψε μου εκει ή οποιος ενδιαφερεται. amria2007@gmail.com

Να εισαι πάνα καλα και δυνατή!
Μαρια ΙΑ
 
Καλησπέρα Αμαλία, καλησπέρα σε όλους, μπείτε στο σάιτ: www.dimant.gr, του Σάββατου 5 Μαίου, πηγαίντε και ανοίξτε τη σελίδα 4, στη στήλη μου "Εξουσία Μ' ακούς" υπάρχει το άρθρο "Αμαλία ουρλιάζουμε μαζί σου..." φυσικά αναφέρετε στην Αμαλία ΜΑΣ, αν σας αρέσει στείλετε μήνυμα στην εφημερίδα να το ξαναδημοσιεύσει, Αμαλία μακάρι να μπορούσα να κάνω κάτι παραπάνω.
 
Αμαλία επικοινώνησε μαζί μου στο stelios_manusos@yahoo.gr έχουμε να πούμε και να γράψω πολλά, να αφυπνήσουμε συνειδήσεις, να δώσουμε γροθιές στο στομάχι του σάπιου κατεστημένου, εγω έκανα την αρχή στην εφημερίδα που εργάζομαι "Δημότης-Ανταποκριτής" που μπορείς, μπορείτε να το διαβάσετε μπαίνοντας στο σάιτ: www.dimant.gr σελίδα 4, στη στήλη μου "Εξουσία Μ' ακούς;" με τίτλο" Αμαλία Ουρλιάζουμε μαζί σου..." στείλτε ε-μαιλ στην εφημερίδα να το ξαναδημοσιεύσει, Αμαλία σε περιμένω...Στέλιος
 
Αμαλία μπράβο για τον αγώνα σου. Απ' ό,τι φαίνεται όμως κάποιοι άρχισαν να τον εκμεταλλεύονται για επαγγελματικό όφελος. Τελικά δεν πρέπει να λέμε ότι ζούμε σε ζούγκλα. Αδικούμε τη ζούγκλα...
 
Αγαπητή Αμαλία αν κατάλαβα καλά την ιδέα για την δημοσίευση της ιστορίας σου θα γίνει κατανεμημένα... Γράφεις εσύ ένα κείμενο σε κάποια μορφή εύκολα εκτυπώσιμη πχ pdf και το ανεβάζεις στο blog. Από εκεί καθένας που θέλει να συμμετέχει το κατεβάζει, το τυπώνει όσες φορές μπρορεί και το αφήνει στους καθορισμένους χώρους. Έτσι όσοι συμμετάσχουν θα επιβαρυνθούν με ένα μικρό κόστος, και δεν χρειάζεται κάποια συγκεκριμένη οργάνωση.

Αν χρειαστείς βοήθεια για το πως θα μετατρέψεις το κείμενο σε εκτυπώσιμη μορφή θα μπορούσα να βοηθήσω.
 
ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ Ν ΑΓΑΠΑ
ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΠΙΖΕΙ ΞΕΡΕΙ,
ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΝΥΧΤΑ ΠΟΛΕΜΑ
ΞΗΜΕΡΩΜΑ ΝΑ ΦΕΡΕΙ.
ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ...
ΒΑΣΤΑ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΔΥΝΑΤΑ
ΜΑ ΤΟ ΚΟΡΜΙ ΑΝΤΕΧΕΙ
ΩΣ ΝΤΑΓΙΑΝΤΟΥΝΕ ΤΑ ΒΟΥΝΑ
ΟΝΤΕ ΒΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΒΡΕΧΕΙ.

ΒΑΣΤΑ ΚΑΛΑ ΑΜΑΛΙΑ.
ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ.
Γ.Τ. ΚΡΗΤΗ.
 
xairomai pou se vlepo m akomi perissotero humour kai diathesi!m agonistikous xairetismous koukla mou!
 
Αγαπητή Αμαλία θα ήθελα αφενός να καταθέσω την ειλικρινή συμπαράστασή μου σε εσένα και αφετέρου ορισμένα γενικά σχόλια. Έχω την τύχη να είμαι γιατρός και αισθάνομαι πολύ όμορφα που μπορώ με όλες μου τις δυνάμεις να βοηθώ τους συνανθρώπους μου οι οποίοι έχουν ανάγκη ιατρικών υπηρεσιών. Το προσωπικό αίσθημα ευθύνης πολλαπλασιάζεται (το ίδιο και η ηθική και ψυχολογική ευχαρίστηση ) όταν αντιλαμβάνομαι ότι μπορώ να προσφέρω αποτελεσματικά τις υπηρεσίες μου και την ανθρώπινη συμπαράσταση (την οποία θεωρώ πρωταρχικής σημασίας) στο βαθμό του δυνατού, μέσα στις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στον χώρο της υγείας. Συνθήκες που κάνουν τον ασθενή να αισθάνεται απελπισμένος ακόμη κι όταν έχει να αντιμετωπίσει ένα όχι τόσο σοβαρό πρόβλημα όπως το δικό σου. Βλέπω πόσο όλοι συμφωνούν με τα λεγόμενά σου και συμπληρώνω πως στην πραγματικότητα που ζω απο την πλευρά των γιατρών τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα.
Υπάρχει η κοινή και δίκαιη απαίτηση για "καθαρούς" και "σωστούς" γιατρούς. Σας θέτω το εξής ερώτημα?
Πιστεύει κανείς πως είναι δυνατόν κάποια στιγμή να ζήσουμε στην Ελλάδα όπου το σύστημα υγείας θα είναι άριστο και από άποψη παροχής υπηρεσιών και από άποψη στελέχωσης....αλλά όλα τα άλλα θα είναι (με συγχωρείτε ) μπουρδέλο?
Μήπως η υγεία δεν είναι παρά ένα κλαδί του δέντρου της κατάντιας που ζούμε καθημερινά σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής. Η πεποίθηση που έχω διαμορφώσει είναι ότι έχουμε αυτό που μας αξίζει. Είμαστε κι εμείς υπεύθυνοι με την νοοτροπία και τις πράξεις αλλά κυρίως την απραξία μας για την κατάντια που ζούμε. Η διαπλοκή , η ρεμούλα, η κουμπαριά, η μίζα , το φακελάκι εφαρμόζονται απο το επίπεδο του περιπτέρου μέχρι το κοινοβούλιο. Σωστά εξαγριώνεται ο κόσμος με τους γιατρούς... και λίγα λέει... το ενδιαφέρον όμως αρχινά όταν το πρόβλημα χτυπήσει την πόρτα. Μέχρι τότε όλοι ή έστω οι περισσότεροι σφυράνε αδιάφορα. Για την αδιαφορία δυστυχώς φάρμακο δεν υπάρχει.
Και κάτι ακόμα... Μήπως κάποια στιγμή θα έπρεπε ο κόσμος να αναθεωρήσει την άποψη του για τους "καθηγητές". Πως είναι δυνατόν να είναι καταξιωμένοι λειτουργοί στην συνείδηση του κόσμου αυτοί οι οποίοι κατα κανόνα τα αρπάζουν πιο χοντρά?

Η φωνή που βγαίνει απο την ψυχή είναι απείρως δυνατότερη απο αυτή που βγαίνει απο τα πνευμόνια.

Καλή δύναμη
 
Η ιδεα με το κειμενο ακουγεται πολυ καλη. Δεν ειναι προβλημα να τυπωσει καποιος ενα pdf με 2-3 σελιδες σε 20~30 αντιτυπα και να τα μοιρασει σε ενα νοσοκομειο, κλινικη, γιατι οχι και στα Υπουργεια Υγειας, Οικονομικων, και οποια αλλα... Ομως ειναι απαραιτητος ενας συντονισμος ωστε αυτο να γινει την ιδια ημερα για να εχει πιο εντυπωσιακο impact... Προσφερομαι και συμμετεχω. Ειναι τωρα η ωρα για πραξη, αρκετη συμπονοια στα λογια εχει κατατεθει.
 
ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΟ, ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ Η ΑΜΑΛΙΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΟΡΙΣΤΕΙ Η ΜΕΡΑ :-)
 
Ευτυχώς που δεν πήγες ρε Αμαλία στη τηλεόραση με τους κανίβαλους. Δεν αντέχεται η μικροψυχία και η συναισθηματική τσιγγουνιά όσων ασχολούνται με την τηλεόραση. Προσπάθησα και εγώ να διαδώσω την ιστορία σου. Μακάρι να παίξει το βλέφαρο κάποιων. Αν γίνει κάτι πάντως να ξέρεις εσύ θα το χεις πετύχει. Μόνο εσύ με τα νύχια σου και τα κύτταρά σου ένα προς ένα. Άντε να τους φάμε ρεεεεεεεε!!!!!
 
Αγαπητή μας Αμαλία !

Είσαι φοβερή χειριστής του γραπτού λόγου . Θα μπορούσες και βιβλίο να εκδόσεις που θα γινόταν best seller !Συγκρίνω περιπτώσεις ανθρώπων του περιβάλλοντος μου και βρίσκω τόσες ομοιότητες .Ειδικά το θέμα σου με τίτλο "ΠΩΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΚΕΛΛΑΚΙ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ " είναι εκπληκτικό πως ταιριάζει σε πρόσφατη περίπτωση συγγενούς μου προσώπου που της διέγνωσαν καρκίνο στην μήτρα.
"Κρίσιμη η κατάστασή της ,από αναβολή σε αναβολή το χειρουργείο , δεν υπάρχει κρεβάτι στην εντατική κτλ." μόνο και μόνο για να γραπώσουν το χιλιαρικάκι και όλα ως δια μαγείας τακτοποίούνται (μέχρι και ότι "τα πράγματα δεν ήταν τόσο άσχημα όσο έδειχναν ".
Απίστευτοι αλήτες.
Ετσι είναι όμως τα πράγματα Αμαλία μου .

Σπουδάζουν οι δύστυχοι γιατροί (επειδή τους λένε από παιδιά πόσο περιζήτητοι γαμπροί και νύφες θα γίνουν ) από 15 έως 20 χρόνια και κάποια στιγμή όταν βγαίνουν στην αγορά εργασίας (αν βγουν) και αμείβονται με 1200 ευρώ τι θες να σου κάνουνε και αυτοί μέσα στην γενικότερη πρεμούρα του νεοπλουτισμού που κυριαρχεί ;

Βλέπουν τα όνειρα τους για βίλες εξοχικά , τζιπ ,γκάμπριο ,γκόμενες , ταξίδια να σβήνουν .
Πως θα αντέξουν στη θέα επιτυχημένων συναδέλφων τους που τα έχουν όλα; Πως να αντισταθούν στο φακελάκι ; Ακόμα και ο πιο φανατικός οπαδός του Ιπποκράτη θα υποκύψει .

Και να΄τανε οι μόνοι . Ολοι τα παίρνουν καλή μου σ'αυτήν την χώρα της Βορείου Αφρικής που λέγεται Ελλάδα .
Και δυστυχώς δε φταίει κανείς άλλος για αυτή τη κατάντια παρά εμείς οι ίδιοι . Που λόγω της άγνοιας μας και της αμορφωσιάς μας στεκόμαστε τόσο αδύναμοι απέναντι τους .

Αν είχαμε το σθένος σου και τη λεβεντιά σου έστω και στο ένα δέκατο θα μπορούσαμε έστω να κάνουμε μία αρχή να παλέψουμε μ' αυτήν την κουλτούρα.

Είμαστε όμως τόσο ανήμποροι .
Δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ τίποτα και ξέρεις γιατί ; Γιατί απλούστατα πάντα συμβαίνει οι μισοί από αυτούς που μας κυβερνάνε να είναι γιατροί οι ίδιοι .

Βγάζει ο κόρακας κοράκου μάτι ; Οπως το είπες.

Εύχομαι όλοι μας να πάρουμε δύναμη από σένα διαβάζοντας σε και ο καθένας ας κάνει τη δική του επανάσταση .

Εύχομαι ο Θεός και θετική ενέργεια όλων μας απέναντι σου να σου δώσει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσεις !

DUM SPIRO SPERO !!
 
Διαφωνώ έντονα με τον προηγούμενο φίλο πως "δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει τίποτα"!!! Γιατί καλέ μου, με τέτοια νοοτροπία φυσικά & δεν μπορεί να αλλάξει κάτι. Γιατί πολύ απλά χρειάζεται πάνω απ΄όλα Πίστη, έπειτα Θέληση & Κότσια για να γίνουν οι ανατροπές! Όμως η ίδια η ιστορία μας έχει διδάξει πως αυτές & γίνονται & καταγράφονται...
Και η Αμαλία μας εδώ, σήμερα, αυτό ακριβώς κάνει (με όλους εμάς πλάι της): γράφει ιστορία!!!
Κοριτσάκι, είμαι οπωσδήποτε κι εγώ μαζί σου: γράψε κι εμείς & θα τυπώσουμε & θα φροντίσουμε για τη διανομή. Το σύνθημά σου περιμένουμε μόνον! Γιατί εξάλλου η αλήθεια πρέπει να λέγεται!!!
Φιλιά

ΥΣ: Εύχομαι φίλε Sisife να μην με παρεξήγησες, είμαι από τη φύση μου αισιόδοξη, ιδεαλίστρια & υπερβολικά αγωνίστρια για να αποδεχθώ πως θα "παραδοθούμε αμαχητί", ειδικά τώρα που έχει γίνει μια τόσο σημαντική αρχή!
 
Καλησπέρα Αμαλία!

Εύχομαι να περάσεις μιαν όμορφη Κυριακή.

Σ;))))
 
Enas pilotos, ean kanei lathos apano sthn douleia tou, kai as mhn xathoun anthropines zwes, prepei na apologithei gia to lathos tou.

Enas kapetanios se ploio, to idio.

Enas odigos leoforiou, to idio.

Olloi oi parapano xanoun thn douleia tous apo thn stigmh pou xanete anthropinh zwh apo lathos tous.

Shmera, me ths tromeres ekselikshs sthn giatrikh epistimh, pou o giatros mono apo thn amorfisia kai anikanotita tou plewn tha mporei na kanei lanthazmenh diagnosh, giath den apologitai gia to lathos tou ?

Vevea h diafora metaksh enan piloto, kapetaniou ploiou, odigou leforiou klp. kai enan giatro einai oti tou giatrou h zwh den kindinevh me thn vlakeia tou........
 
Έχω σοκαριστεί.. Δεν ξέρω τι να πω. Όλα μου φαίνονται τόσο ανούσια μπροστά στην καλή υγεία. Πραγματικά, σε θαυμάζω για το κουράγιο σου. Καλή δύναμη. Ακόμα κι αυτή η ευχή λίγη μου φαίνεται, αλλά επισκέπτομαι το ιστολόγιό σου τόσο συχνά για να σε δω, σα να ερχόμουν ο ίδιος στο δωμάτιό σου. Φιλια
 
Καλά έκανες Αμαλία μου και δεν βγήκες στα παράθυρα!Θα ήταν πολύ ψυχοφθόρο για σένα. Εσύ έχεις το όπλο σου που είναι η γραφή. Σου φτάνει!
Καλή συνέχεια κορίτσι μου και εύχομαι να πάνε όλα καλά με την υγεία σου! Αχρείαστοι να είναι πια οι γιατροί στο δρόμο της ζωής σου!
Σε σκέφτομαι και παρακολουθώ τα νέα σου, άσχετα αν δεν αφήνω ίχνη...
Την αγάπη μου και να είσαι πάντα έτσι δυνατή και να τα λες στα ίσια!
 
Don't you forget what I've told you
So many years
We are hopeless and slaves to our fears
We're an accident called human beings

Don't be angry for loving the baby
And say it's unreal
So many lives turned to salt
Like roses who're hiding their thorns

It's the end of the world
The end of the world
It's a prison for dreams and for hopes
And still we believe there is God
It's the end of the world
The end of the world
We're dead but pretend we're alive
Full of ignorance, fools in disguise

In your room doing nothing
But staring at flickering screens
Streets are empty, but still you can hear
Joy of children turning to tears

Disease hides around every corner
Quiet, lay still
Wait for a moment to hear
We forgot what is touch, what to feel

It's the end of the world
The end of the world
It's a prison for dreams and for hopes
And still we believe there is God
It's the end of the world
The end of the world
We're dead but pretend we're alive
Full of ignorance, fools in disguise

Take this pill, it will make you feel dizzy
And then give you wings
Soon, boy, you'll fall into sleep
Without nightmares, without any fears

If you wake up in hell or in heaven
Tell the angels we're here
Waiting below for a dream
Here in the garden of sin

It's the end of the world
The end of the world
It's a prison for dreams and for hopes
And still we believe there is God
It's the end of the world
The end of the world
We're dead but pretend we're alive
Full of ignorance, fools in disguise

(Blackfield)
 
Αμάλία κουράγιο και μια μεγάλη συγνώμη για την αδιαφορία την δικιά μας και ειδικά του Κράτους που έχουμε.

Ηρακλής
 
Η ιστορία σου,μ'έχει αφήσει άφωνο...
Η περιγραφή της εκ μέρους σου, επίσης...
Άν συνεχίσω να λέω πόσο άφωνος έχω μείνει απο την περίπτωση των δοκιμασιών σου, αμφιβάλλω άν μπορέσω να συνεχίσω να σου γράφω αυτά τα λίγα που μπορώ..., άν θα μου μείνει & μένα λίγος αέρας για φωνή, λίγος αέρας για ζωή...
...Ίσως χάσω την ελάχιστη δύναμη που'χω τούτη τη στιγμή "ν'αποτολμώ" να απευθύνομαι σε κάποιον με τις δικές σου βαριές & ασήκωτες για τους πολλούς -της "ψευδο-ευδαιμονικής ζωής" (δαιμονισμένης ουσιαστικά...)- πράξεις & κατορθώματά των αρετών σου...
Εύχομαι εκ βάθους της μικρότητάς μου -μπροστά στο μεγαλείο των αγαθών σου πνευματικών δυνάμεων-, να σου χαρίσει ο Θεός την προσωπικώς μα & ευρέως ποθούμενη απαλλαγή σου Αμαλία μου & κυρίως την Αληθινή Ζωή για πάντα, με τους ομοίους σου στην ανείπωτα θεσπέσια Βασιλεία των Ουρανών!...
Η μωρή η προσευχή μου, & των υπολοίπων π'όσο μπορούν σε νιώθουν όσο σε "αγγίζουν", άς είναι πάντοτε εμπνευσμένη απο τα έργα σου τα θεία, συ μιάν "άλλη μεγάλη του Θεού μικρή... οσία".
Απειροελάχιστος μπροστά σου, ΗΧ.
 
Αμαλία, σου γράφω πρώτη φορά, αν και διαβάζω το μπλογκ σου εδώ και πολύ καιρό. Διάβασα και την συνέντευξή σου στην εφημερίδα και συγκινήθηκα πάρα πολύ, γιατί ένιωσα πως αρχίζεις να δικαιώνεσαι και εσύ και η οικογένειά σου.
Σου στέλνω κουράγιο και δύναμη, Αμαλία μας.
Με το πείσμα σου και την δύναμή σου έχεις ήδη καταφέρει πάρα πολλά!
 
Νομίζω πως είναι καιρός για δράση. Αμαλία γράψε ένα κείμενο περιεκτικό το οποίο εμείς να μπορούμε να το εκτυπώσουμε. Όταν το δημοσιεύσεις καθένας μας ας αναφέρει σε πιο χώρο μπορεί να το μοιράσει Πχ στο ΙΚΑ της περιοχής του, στο Δημαρχείο, σε ένα εμπορικό κέντρο. Είμαι σίγουρη ότι θα μοιραστεί σε άπειρα μέρη. Μια άλλη γνώμη τώρα. Μπορείς να μεταφράσεις τη σελίδα σου στα Αγγλικά? Εγώ πχ έχω φίλους στο εξωτερικό που δεν είναι έλληνες. Ίσως και κάποιοι να μπορούμε το σχόλιο μας να το γράφουμε σε 2 γλώσσες, ελληνικά και όποια άλλη ξέρουμε. Να βγει η ιστορία στο εξωτερικό όχι όμως μόνο στους έλληνες του εξωτερικού αλλά και στους ξένους.
 
Παιδιά, θα γράψω ένα σχετικά μικρό -περιληπτικό- κείμενο, βασισμένο σ ενα παλιο ποστ μου που λέγεται "Ιδιοπάθεια είσαι και φαινεσαι" και μετά θα το δώσω στο παιδί που προσφέρθηκε να το κάνει σε pdf, επειδή είμαι άχρηστη στους υπολογιστες :). Νομίζω ο "τα μυαλά στο μίξερ" θα ήταν καλό να μούέστελνε ένα μειλάκι στο alwaysplay@gmail.com ,να τον αγγαρέψουμε λίγο :))
 
Hpioni diafwnw,ta en oikw mi en dimw..eimai agglia kai de nomizw oti oi agloi tha endiaferontousan na ftiaksoun to elliniko esy,apla tha mas ta spagane kai tha enoxlousan tin amalia gia idion ofelos,as eimaste ligo psyxraimoi..
 
tommy said
Enas pilotos, ean kanei lathos apano sthn douleia tou, kai as mhn xathoun anthropines zwes, prepei na apologithei gia to lathos tou.


"Καλή η δουλειά του γιατρού, ο τσαγκάρης αν κάνει λάθος και κόψει το δέρμα στραβά χάνει γιατι πρέπει να κόψει άλλο δέρμα, ο γιατρός αν κάνει λάθος και πεθάνει ο άρρωστος όχι μόνο δεν χάνει αλλα πληρώνεται κι απο πάνω"
Απο το Γιατρός με το στανιό - Μολιέρος - γράφτηκε το 1666
 
Γεια σου Αμαλίτσα μας!
Κάπου διάβασα ότι δεν τα πάς καλά με τα pc..Μιά χαρά τα πας! Οπου δεν ξέρεις μίλα μας!
Πολλά φιλάκια κοριτσάκι...

Αμάντα
 
Λοιπόν Αμαλία
Σου εύχομαι περαστικά . Αφού γλίτωσες από τούς γιατρούς θα τα καταφέρεις και με τον καρκίνο.
Γιώργος Κ.
 
Ένα μεγάλο μπράβο και ένα ευχαριστώ Αμαλία... Θα στείλω το μπλογκ σου σε όλους τους φίλους και γνωστούς

Στράτος
 
Αμαλία έκανες καλά, πιστεύω, που δεν μπήκες στη διαδικασία να αποδείξεις κάτι σε ανθρώπους που θα έκαναν αρένα τον αγώνα σου. Εσύ έχεις για όπλο το λόγο σου και το διαδίκτυο που αποδεικνύεται σύμμαχος και αρωγός. Η δημοκρατία όλων των αφανών τόσο με τα ψευδώνυμα όσο και με τα ονοματεπώνυμα είναι δίπλα σου και κάνει γνωστό με κάθε μέσο το μπλογκ σου και την υπεράνθρωπη προσπάθειά σου.
 
καλή βδομάδα γλυκεία μου
 
Αμαλία, καλή δύναμη στον αγώνα σου.
Γνώμη μου είναι οτι πρέπει να βγείς στην τηλεόραση να τους ταρακουνήσεις από τις βιδωμένες καλέκλες τους.
Αυτό που χρειάζεται ο κόσμος έιναι ένα γερό χαστούκι για να ξυπνήσει και εγώ, έχοντας διαβάσει το blog σου νιώθω μια ζαλάδα...
Με αγάπη,
Γιάννης Γεωργιάδης
 
Αμαλία σε χαιρετώ!
Και αν δεν σου γράφω, δεν ειναι οτι
δεν σε εχω εννοια!
Εισαι συνέχεια στην σκέψη μου
(και πιστεύω των περισσότερων).
 
Συγχαρητήρια και δύναμη,
όλα τα άλλα είναι περιττά !
 
Αμαλία, θαυμάζω τον αγώνα σου. Σου προτείνω να διαβάσεις ένα βιβλίο που λέγεται "Με το χέρι στην καρδιά" του καρδιοχειρουργού Γιώργου Τόλη. Θα τρελαθείς από αυτά που γράφει.
Καλή δύναμη!
Νικόλας
 
Αυτός ο καρδιοχειρουργός που λέει ο από πάνω είχε ζητήσει 400.000 για να χειρουργήσει τον πατέρα μου στον Ευαγγελισμό πριν αρκετά χρόνια..

Αρα προτείνω να ονομάσει το βιβλίο του "Με τα λεφτά στο χέρι" Άντε μη συγχυστώ βραδυάτικα
 
Πριν δυο μερες βρηκα τυχαια το blog sou, xωρις να εχω ενημερωθει απο καπου ( εφημεριδες, τηλεοραση)..Σαν να με οδηγησε ενα αστερι .. ΕΣΥ ΑΜΑΛΙΑ ΜΟΥ να ερθω να σε βρω, εστω και με αυτο τον τροπο..Δεν κοιμηθηκα μεχρι το πρωι, σε σκεφτομουν γλυκο μου κοριτσι, και ηθελα τοσο πολυ να σου δωσω μια αγκαλια..Τι να σου γραψω τωρα? Στα εχουν πει ολα ,αλλα πιστευω καθε μηνυμα για σενα θα ειναι και ενα σημαδι οτι δεν εισαι μονη ( δεν θα σε αφησουμε εμεις να εισαι..θες δεν θες!!). Σ΄ευχαριστω που με εβγαλες απο τον μικροκοσμο μου που τον θεωρουσα το¨" κεντρο του κοσμου" παρ΄ολο που εχω περασει και εγω αρκετα..Συνεχισε τον αγωνα σου, με πιστη , δυναμη και κουραγιο.Σε φιλω γλυκά. Μια αγνωστη φιλη
 
ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ
ΠΟΝΑΩ
ΠΕΙΣΜΩΝΩ!
Τα βάζω με τον εαυτό μου που δεν διάβασα το blog σου νωρίτερα.Ίσως να μην άλλαζε και τίποτα.
Προσπάθησα να "εξιλεωθώ".Από το μεσημέρι μέχρι τώρα στις 4+ το ξημέρωμα έχω διαβάσει όλα τα posts σου και όλα τα σχόλια των φίλων (και μη).

Έχω συγκινηθεί όσο δεν περίμενα. Πράγματι "έχεις κάτι" όπως λένε. Θέλω να βοηθήσω κι εγώ με ο,τι μπορώ. Όλο και κάτι σκαμπάζω από υπολογιστές και έχω πρόσβαση σε φωτοτυπικό.Και στην ιδέα του λογαριασμού είμαι θετικός και θα συμβάλλω (το ξέρεις ότι δεν είναι πράξη ελλειμοσύνης).

Θα είμαι κοντά σου όσο περισσότερο μπορώ. Έχω επισκευτεί κάθε link που έχουν δώσει οι φίλοι και αναπλήρωσα εν μέρει την άγνοια μου για την προσπάθειά σου και συμπλήρωσα τη άποψή μου για τις άσπρες τσέπες...

Θα χαρώ να γίνω μέρος της προσπάθειας με οποιονδήποτε τρόπο.
Φιλικά και Ειληκρινά
Αποστόλης
(ronnie21lar@hotmail.com)

Απέφυγα τις ευχές γιατί δεν μπόρεσα να βρω τις λέξεις. Το μόνο που μπορώ να πώ είναι ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ με τεράστια γράμματα σε εσένα κυρίως και την οικογένειά σου. Είστε λαμπρό παράδειγμα για όλους μας.Συνέχισε!
Να το πιστεύεις.Θα βελτιωθούν και οι αναπνοές σου...
Είμαστε ΕΝΑ μαζί σου
 
Καλημέρα κοριτσάκι μου. Ελπίζω σήμερα να είσαι πολύ καλά. Εχεις όλους εμάς που σ'αγαπάμε και σε σκεφτόμαστε συνέχεια..
Πολλά φιλάκια

Αμάντα
 
τα χρήματα δεν επαναφέρουν την χαμένη συνείδηση των ασυνειδήτων οποιουδήποτε ψευτολειτουργήματος ή ψευτοκοινωνικού επαγγέλματος αντιθέτως τους βοηθούν να χάσουν και τα όποια υπολλείματα ευσυνειδησίας τους έχουν απομείνει. όσοι απο ανάγκη ... προσωπικής σωτηρίας τα προσφέρουν , δεν εξασφαλίζουν αυτό το οποίο πλήρωσαν , μόνο μια θέση σε ένα "δημόσιο" νοσοκομείο της συμφοράς. εκτός και άν έχουν πολλά να πληρώσουν οπότε την κάνουν για έξω ...
 
Καλημέρα Αμαλία!

Ειμαι η Μαρία και μου αρεσε πολύ η ιδέα να μοιράσουμε το κείμενό σου! Ξεκίνησα δίνοντας το e-mail μου και ήδη κάποιοι έχουν επικοινωνήσει μαζί μου (πάντα ανώνυμα). Η ιδέα μου είναι όταν θα εισαι έτοιμη με το κείμενο να στείλω με e-mail τις διευθύνσεις που έχω και τα 'σημεία κρούσης' και να μου στείλει ο καθένας τα σημεία που μπορεί να παει! Όπου σημεία = νοσοκομεία, Δήμοι, σταθμοί Μετρό, ΚΤΕΛ, ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς. Αν κάποιος έχει και κάποια άλλη ιδέα ας το πει για να τη συμπεριλάβουμε. Αρχικά ήθελα απλώς να συμμετέχω αλλά μιας και δεν προσφέρθηκε άλλος έκανα την αρχή.

Πιστεύω ότι θα γίνει κάτι. Να σταματήσουν επιτέλους οι διαγνώσεις στο πόδι και τα φακελάκια. Οπως εγραψες κάπου 'να ειναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας' . Οχι, πως θα γίνει αυριο κιόλας αλλά όπως εύχομαι στο άμεσο μέλλον. Γιατί αν περιμένουμε τους νόμους και τα διακαστήρια σωθήκαμε. Καλα ειναι και αυτά αλλά πρέπει να είμαστε ενημερωμένοι τι γίνεται δίπλα μας και τι δεν πρεπει να γινεται.


Για μια ακόμα φορά να σου πω οτι μας 'εβαλες γυαλιά' με την δύναμή σου!

Μαρία Ι.Α.
 
Αισθάνομαι πως πρέπει να γράψω κάτι αλλά δεν ξέρω τι θα μπορούσε να είναι αυτό ώστε να μην ακουστεί κοινότυπο.

Δεν έχω μέχρι τώρα ιδιαίτερες επαφές με γιατρούς και δεν έχω βιώσει αυτόν το συνδυασμό αδιαφορίας, άγνοιας, απληστίας και ματαιοδοξίας. Κρίμα γι'αυτούς...

Η ζωή συχνά δεν τα φέρνει όπως θα θέλαμε αλλά σημασία τελικά έχει πως το αντιμετωπίζεις. Με προσπάθεια και αξιοπρέπεια.

Συνέχισε να γράφεις. Κάποια πράγματα πρέπει να ακούγονται. Μεσομακροπρόθεσμα επηρεάζεις πολύ περισσότερο κόσμο από όσο φαντάζεσαι.

Σε τελική ανάλυση σκοπός της ζωής μας δεν είναι να περάσουμε καλά αλλά να μην προδώσουμε τον εαυτό μας. Και αυτό είσαι από τις λίγες που το καταφέρνουν.

Καλή τύχη!

Αποστόλης
 
Σε διαβαζω καιρο τωρα.Δεν εχω βρει τη δυναμη να σου γραψω κατι.
Σου χρωσταω ομως ενα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ μεσα απ τη καρδια μου γιατι καταφερες να με ταρακουνησεις.
Ειμαι κι εγω ετοιμος να εκτυπωσω και να μοιρασω το γραπτο σου.
Ειναι το ελαχιστο που μπορω να κανω.
Θα αναλαβω να μοιραστει στη πολη μου τη Λιβαδεια.
Απλα περιμενω το κειμενο και την ημερα.
Σε φιλω με ΑΓΑΠΗ και ΕΚΤΙΜΗΣΗ.
Γιαννης Μυλωνας
 
Διαβασα όλο το blog χθες το βραδυ και δεν μπορεσα να κλεισω ματι. Μου θυμισες καταστασεις που νομιζα πως ειχα ξεπερασει. Απλως καποια πραγματα δεν τα ξεχνας ποτε.Και να φανταστεις πως καποτε ηθελα να γινω αναισθησιολογος. Ευτυχως για μενα καταλαβα νωρις πως δεν θα πετυχω σε αυτη τη δουλεια γιατι το βλεμα μου θα ηταν στον ασθενη και οχι στην τσεπη του.Μονο κουραγιο μπορω να σου ευχηθω και καλη δυναμη σε εσενα και την οικογενεια σου.
 
Καλημέρα Αμαλίτσα μας.
Πού είσαι? Δεν βλέπω να μας γράφεις..
Γράψε μας κοριτσάκι δυό λογάκια.

Πολλά φιλάκια.

Αμάντα
 
Αμαλία μαζί σου....

Δεν έχω νιώσει τον πόνο του καρκίνου άμεσα, αλλά έχασα τον πατέρα μου από τέτοιο διάολο στα 55 του και τώρα παλεύω να κρατήσω τη μάνα μου από την ίδια ιστορία. Ξέρω πόσο δύσκολο είναι να είσαι σε τέτοια θέση (μάλλον), ξέρω πόσο δύσκολο είναι να είσαι αυτός που πρέπει να πάρεις αποφάσεις για το που και σε ποιον θα πάει ο ασθενείς, ξέρω τι είναι οι γιατροί και τι παίζεται με τα φακελάκια... Υπάρχει και η περίπτωση όμως (που δε αναφέρεις) που πέφτεις σε ίντριγκες ιατρών και κοιτάνε ποιος θα σε πρωτοχειρουργήσει, έστω κι αν δεν χρειάζεται να χειρουργηθείς. Έτσι βάλανε τον πατέρα μου στο χειρουργείο, χωρίς θεραπείες, τον χειρουργήσανε και μέχρι να ξεκινήσει τις θεραπείες, την έκανε ο Χρηστάρας για να ηρεμήσει από τον πόνο και την ταλαιπωρία... "Καλπαζουσα μορφή" λέγανε οι γιατροί... Ποιος την προκάλεσε την καλπάζουσα ρε παλιοχασάπηδες???? Τι τους νοιάζει όμως??? Ένα ακόμα χειρουργείο στο ιστορικό τους και στην τσέπη τους... Κουράγιο κοπέλα μου, είναι μεγάλη και δύσκολη η ζούγκλα....

Κώστας Χ.Χ.
 
Να είσαι δυνατή,είναι θαυμάσιο το ποσο πόλλα εχεις περάσει!!!!!Συνέχισε
 
Καλημέρα Αμαλία!Ειμαι 24 χρόνων.Έμαθα για το site σου μέσω τηλεοράσεως(κάνει κ κάτι καλό που και που).Διάβασα τα όσα δημοσίευσες κ έχω πάθει σοκ,οχι τόσο για όλα όσα συμβαίνουν σε αυτό το κράτος,αλλά για την υπόμονη που εχείς τόσα χρόνια,εσύ κ η οικογένειά σου!Πραγματικά...σε θαυμάζω!Ήμουν φοιτήτρια της νοσηλευτικής,αγαπούσα αυτό που έκανα,αγαπάω τους ανθρώπους,θέλω να βοηθάω με όποιο τρόπο μπορώ!Η συμπεριφορά όμως που έβλεπα από τις νοσοκόμες στο κόσμο,με έκανε να εγκαταλείψω τη σχολή στο τέλος των σπουδών μου κ δε το μετανιώνω!Όσα χρόνια κ αν είναι οι σπουδές,ιατρικές κ παραϊατρικές,όσο διάβασμα κ αν χρειάζεται,εαν ο άνθρωπος δεν έχει ίχνος ήθους,ευαισθησίας κ ανθρωπιάς,τα οποία δεν αποκτούνται με σπουδές,είναι χαμένος απο χέρι!!!Δεν είναι θέμα κράτους,η Ελλάδα δεν φταίει,είναι θέμα ανθρώπων!!!Μιλάω πολύ!Εύχομαι ο Θεός να σε έχει καλά!Μπορεί να ταλαιπωρήθηκες αλλά ο Θεός σε όπλισε με θάρρος κ δύναμη!!!Να είσαι όσο καλύτερα γινεται!!!
 
Να στε καλά όλοι για το ενδιαφέρον σας.
Εγώ έφτιαξα μια περίληψη της ιστορίας μου και ο ευγενέστατος "τα μυαλά στο μίξερ" τώρα το φτιάχνει σε pdf.
Θα το ποστάρω σήμερα αν προλάβω, αλλιώς το Σαββατο (γιατι αύριο μπαίνω νοσοκομείο για θεραπεία).
:)
Να περνάτε καλά...
 
Τι να πω...
Εχω συγκλονιστεί!!
Έχεις απίστευτες αντοχές και αστείρευτη θέληση για τη ζωή.
Θα είμαι κοντά σου να ξέρεις, έστω και νοητά!!
 
Καλή δύναμη Αμαλίτσα,
Η σκέψη μας μαζί σου
φιλάκια
 
Ν' αγιάσει ο στόμα σου κορίτσι μου!
Καλή δύναμη!
Ασπα
 
Αμαλίτσα κουράγιο γλυκειά μου!
Σέ ευχαριστώ που μας έγραψες δυό λόγια..Σε περιμένουμε να γυρίσεις δυνατή το Σάββατο.

Κουράγιο κοριτσάκι μου.

Σε φιλώ
Αμάντα
 
Maζί σου!
Και εγώ τώρα έμαθα για αυτό το μπλογκ..
Εγώ από τροχαίο μου λέγανε κάτι *σε έξι μήνες και αν, από εσάς εξαρτάτε* για το πόδι μου...αμ δε.
και τον παππού μου για την καρδιά του ετοιμοθάνατος τον βάλανε σε λίστα πάλι για 6 μήνες και με φακελάκι κατευθείαν.
Αγοράζετε η υγεία και η ανθρωπιά? Πού πήγαν οι όρκοι του Ιπποκράτη?
 
Υ.Γ.:
Κουράγιο, δύναμη και αγάπη από μένα!
 
θα γίνουμε ακόμη πιο πολύ κορίτσι, και θα έχουν να φοβούνται, και θα κοιτάζουν πίσω τους μη βρούνε κανέναν τρελλαμένο μπλογκερ, είτε από τον πόνο είτε από την αγανάκτηση... και αν δεν θελουν να ασχοληθούν, ξανά θα τους αναγκάσουμε, γιατί η υγεία, και η περίθαλψη είναι δικαίωμά μας και υποχρέωσή τους... και πρέπει κάποτε να πάψουμε να τα διαπραγματευόμαστε αυτά... θα τα κάνουμε αυτονόητα θα δεις, και θα είσαι κι εσύ εκεί χωρίς πόνο, να γελάς με τις φάτσες τους.... να καμαρώνεις για τον αγώνα σου, και να σκέφτεσαι ότι ο πόνος σου έγινε εφαλτήριο για να γίνει επι τέλους ένα βήμα....

δύναμη να χεις και κουράγια κι εμείς όλοι, επώνυμοι κι ανώνυμοι, μικροί μεγάλοι μαζί σου είμαστε γιατί και τη δική μας υγεία και το δικαίωμά μας υπερασπίζεσαι με τούτο δω το μπλογκ
συγχώρα μου την πολυλογία
 
Αμαλία,καλή δύναμη για αύριο.
Σου εύχομαι να περάσουν γρήγορα οι μέρες και να επανέλθεις δριμύτερη το Σάββατο.
Θα σε περιμένουμε.
Σου στέλνω την αγάπη μου και πολλά φιλιά..
 
και διαβάζοντας όλα τα μηνύματα είχα μια ιδέα, μπορούν κάποιοι ευαίσθητοι φοιτητές της ιατρικής να πείσουν τη σχολή τους να πάρει την ιστορία σου και να την εκδόσει το πανεπιστήμιο ή η σχολή τους? τα έξοδα θα είναι ελάχιστα, και θεωρώ πως αξίζει τον κόπο, να συμπεριληφθεί σε μάθημα ηθικής και δεοντολογίας στη σπουδή της ιατρικής... ίσως έτσι να θυμούνται καλύτερα αργότερα όταν θα βγουν στην "αγορά εργασίας" και δεν κάνουν τα λάθη που έκαναν πολλοί από τους δικούς σου θεράποντες γιατρούς...

επίσης μια και ήρθες ήδη σε επαφή με την Ελευθεροτυπία, θα μπορούσες να κουβεντιάσεις ένα σπονσονάρισμα της ιστορίας σου από την εφημερίδα... αντί για ντιβιντί με κινούμενα σχέδια και τις συνταγές της Βεφας σε ένα Κυριακάτικο δεν θα τους κοστίσει πολύ να δώσουν δώρο το σύγγραμά σου (όταν με το καλό το ετοιμάσεις)

θα επανέλθω και με άλλες ιδέες...
 
Θα τα πουμε λοιπον μολις είσαι έτοιμη!

Οι ευχές μας μαζί σου!

Μαρια Ι.Α.
 
Dear Ms Kalyvinou,
I am a Greek doctor who lives abroad. Please excuse the English language but my computer does not have Greek characters.
I do not think that there is any doubt that the Greek health system has failed you miserably. I refer you to a previous comment of mine in your April archives.
I wish to make 2 further comments:
In any patient's journey the relationship with the doctor(s) is of paramount importance and it is a relation based on trust. I am concerned that in your case this has suffered a catastrophic failure which has extrapolated your loss of faith not only towards the doctors treating you, but to the profession as a whole.
I do sincerely hope that you will find the strength in yourself to learn to trust doctors again.
My second comment is for the Greek health system. Creating and running a good health system is not easy and certainly does not come cheap. I am afraid Greece is far away from that. We can have a long discussion on that but I do not think that this is the place or the time.
There are several important lessons that somebody can learn from your story and I do hope that some good will come out of it from the (deserved) publicity it received.
My thoughts and prays are always with you.
 
Καταρχην θα ηθελα να εκφρασω την ειλικρινη μου συμπαρασταση στην Αμαλια και να δηλωσω εκ των προτερων οτι αυτα που θα γραψω στη συνεχεια σε καμια περιπτωση δεν στρεφονται εναντιον της ουτε αμφισβητω στο ελαχιστο της καταγγελιες της εναντιον συγκεκριμενων νοσοκομειακων γιατρων και υπαλληλων εναντιον των οποιων της προτεινω να κινησει αγωγες γιατι ετσι γινεται σε πολιτισμενα κρατη οπως στην Αγγλια οπου δουλεψα στο παρελθον.Θελω να δηλωσω ακομα,οσο και αν εχω τον κινδυνο να "λιθοβοληθω" σ'αυτο το blog οτι ειμαι γιατρος καρδιολογος σε μεγαλο νοσοκομειο της Αθηνας.Δυστυχως για μενα και την οικογενεια μου ανηκω στη σιωπηρη πλειοψηφια των γιατρων αυτων που δεν παιρνουν φακελακια,δεν εχουν ακριβα αυτοκινητα,δεν εχουν εξωχικα με πισινες ουτε μενουν σε πολυτελη προαστια,δεν ειναι κολλητοι δημοσιογραφων και πολιτικων,φορολογουνται στο συνολο των εισοδηματων τους,εφημερευουν εξαντλητικα μεσα στα νοσοκομεια και στα τμηματα επειγοντων δινοντας τον εαυτο τους για εξευτελιστικη αμοιβη (3 ευρω την ωρα οι ειδικευομενοι και σχεδον τα διπλασια οι ειδικοι),δεν εχουν πληρωθει δεδουλευμενα 3 μηνων και που τουλαχιστον μπορουν να περηφανευτουν οτι εστω και λιγοι ελαχιστοι αρρωστοι βοηθηθηκαν αρκετα απο τις παρεμβασεις τους και ισως σωθηκαν απο αυτους.
Διαβαζω με ενδιαφερον και πολυ ανησυχια αυτα που γραφονται σ'αυτο το blog απο τη μεγαλυτερη μεριδα των συμμετεχοντων καθως δινουν μια ακρως απαξιωτικη και εξεφτελιστικη εικονα για το ΕΣΥ και για το συνολο των νοσοκομειακων γιατρων με τροπο φασιστικα γενικευτικο και λαικιστικο που μονο δημοσιογραφοι ιδιωτικων καναλιων θα μπορουσαν να πλησιασουν.Σαφως και το ΕΣΥ πασχει βαρυτατα με ευθυνη ομως της πολιτειας και οχι της πλειοψηφιας των γιατρων.Θελω να εστιαστω στα εξης σημεια
1)κακοι επαγγελματιες υπαρχουν σε ολα τα επαγγελματα.Μηπως το συναφι των δημοσιογραφων που με τοση "ανιδιοτελεια" και "υπευθυνοτητα" προβαλαν την τραγωδια της Αμαλιας δεν βριθει κακων επαγγελματιων?Απλα ανοιξτε την τηλεοραση σημερα σε ενα ιδιωτικο καναλι και παρακολουθηστε ειδησεις
2)Μηπως "καλοι" συναδελφοι που εργαζονται σε μεγαλα ιδιωτικα θεραπευτηρια πετυχαινουν προβολη για τον εαυτο τους και τα "κοινωφελη" τους ιδρυματα απο την ιστορια της Αμαλιας στρεφωμενοι κατα των δημοσιων νοσοκομειων και του συνολου των συναδελφων τους για προφανεις λογους?Μηπως και αυτοι πριν γινουν επωνυμοι και πλουσιοι απο δημοσια νοσοκομεια δεν ξεκινησαν?εκει δεν εκπαιδευτηκαν?Ή μηπως τα εμαθαν ολα στην Αγγλια και στην Αμερικη?
3) Γιατι δεν προβαλονται απο τα καναλια απειρα περιστατικα ανθρωπων που πηγαινουν καθημερινα ημιθανεις ή και νεκροι σχεδον σε δημοσια νοσοκομεια και φευγουν περπατωντας χαρη στις προσπαθεις των "κακων" και "ασχετων" γιατρων?Μηπως γιατι αυτο χαλαει την εικονα που προσπαθουν τα καναλια να φτιαξουν γυρω απο το ΕΣΥ με τις ευλογιες αν οχι και τις εντολες των κυβερνησεων? Λεω μηπως...
4)Μηπως για την κατασταση των νοσοκομειων φταιει τελικα και η νοοτροπια του νεοελληνα?Του νεοελληνα που θα συνωστιστει στα τμηματα επειγοντων για προβληματα χρονια που και ο ιδιος καταλαβαινει οτι δεν ειναι επειγοντα.Που θα προσπαθησει να παρακαμψει την ουρα πουλωντας εξυπναδα και νεοελληνικη μαγκια.Που θα καλεσει το ΕΚΑΒ για να μην πληρωσει ταξι.Που θα παρκαρει σε δημοσιο νοσοκομειο τους παραμελημενους ηλικιωμενους γονεις του τα Χριστουγεννα και το Πασχα για να κανει διακοπες.Που απαιτει ενα καθηγητη ή ενα διευθυντη πανω απο το κεφαλι του και μαλιστα συνεχως και αφιλοκερδως και παντα με το χαμογελο.Που θα απειλησει με καναλια και δημοσιογραφους αν νομισει οτι δεν εξυπηρετειται με την ταχυτητα του φωτος.Που ειναι αγενης και θρασης σε νοσηλευτες και γιατρους.Που ειναι ολο παραλογες απαιτησεις και αχαριστια γι αυτους που τον βοηθησαν.Μηπως τελικα για παρα πολλα φταιει αυτος που ο αθλητικογραφος Γιωργος Γεωργιου αποκαλει ο κλασσικος ο μαλακας ο Ελληνας?Μηπως αυτον τον Ελληνα τον κουβαλαμε λιγο ή πολυ ολοι μεσα μας και εχουμε το ΕΣΥ που μας αξιζει οπως εχουμε τους δημοσιογραφους και τους πολιτικους που μας αξιζουν?
5)Μηπως τελικα υπαρχει μια συνολικη και ενορχηστρωμενη επιθεση κατα του ΕΣΥ για να απαξιωθει εντελως και να περασει στα χερια ιδιωτων και τελικα τιποτα δεν ειναι τυχαιο?Λεω μηπως και παλι...
6)Ειναι και το τελευταιο και αφορα τον προεδρο του ΠΑΣΟΚ.Κυριε Παπανδρεου ειμαι ψηφοφορος του ΠΑΣΟΚ απο 18 χρονων.Δεν οργανωθηκα ποτε αλλα δεν υπηρξε ουτε μια εκλογη που να μην στηριξω το ΠΑΣΟΚ με την ψηφο μου.Πιστεψα στο οραμα του Γεννηματα για το ΕΣΥ και απογοητευτηκα οταν διαπιστωσα οτι το ΠΑΣΟΚ ξεκινησε τη διαλυση του προς ωφελος των ιδιωτων.Παρολα αυτα σας ψηφισα και θα σας ξαναψηφισω για συναισθηματικους μαλλον λογους και γιατι πιστευω οτι το μη χειρον βελτιστο.Πληγωθηκα ομως πολυ οταν διαβασα το σχολιο σας σ'αυτο το blog που δεν αναφερατε ουτε μια λεξη συμπαραστασης στον ανωνυμο τιμιο εργατη του ΕΣΥ αλλα εμμεσα συνταχθηκατε και εσεις με την αποψη οτι ολοι οι γιατροι ειναι επικινδυνοι απατεωνες.
Τελειωνω γιατι μαλλον σας κουρασα αρκετα ολους.Δυστυχως αναγκαστηκα να υπερασπιστω εγω τους γιατρους των δημοσιων νοσοκομειων αφου και παλι τα συνδικαλιστικα μας οργανα λαμπουν δια της απουσιας τους.Ευχομαι ολοψυχα περαστικα στην Αμαλια και στους υπολοιπους αναγνωστες του blog να μην μενουν μονο στην επιφανεια των πραγματων αλλα να κοιτουν και βαθυτερα,να μην γενικευουν ευκολα και να μην παγιδευονται στο λαικισμο των καναλιων.
Σταθης
 
Stathi de nomizw pws thixtike to ESY me kapoio tropo,profanws i anafora ginetai stous kathigitades pou ta pairnoun apo 100 meries kai einai kai asxetoi(nai yparxoun kai eksaireseis pou epivevaiwnoun ton kanona),se idiwtes kai iatrous dimosiwn pou xrimatizontai,se iatrous tou IKA pou einai gnwsto pws diorizontai alla den exoun k tis apaitoumenes gnwseis...den ethikse kanenas ton hrwa-iatro tou esy pou dinei to einai tou kathimerina gia na paei na anapautei me 1500 euro sti tsepi sto telos tou mina enw tha eixe tin epilogi na grafei aspirines sto iatreio tou kai na katahrizei xalara 6 xiliarika..O iatros hrwas tou esy einai mia spania morfi mazoxistikou kai synama altrouisti anthrwpou kai pistepse me yparxoun arketoi ekei eksw,mplokarontai omws apo to systima diorismwn pou apaitei vysma kai synithws autou tou eidous oi proswpikotites to thewroun pio eukolo na ergazontai amisthoi para na kanoun kapoio politiko kone..

Ennoeitai oti diafwnw sto deutero meros tou keimenou sou opou krineis ton ellina astheni..Oi astheneis exoun panta dikio kai alimono ston iatro pou diatypwnei kriseis gi'autous..yparxoun oi nomoi oi opoioi prepei na efarmozontai apo ta armodia organa,ton parkadoro gia to parking,ton nosileuti gia tin tirisi tis seiras,ton securita gia tin tirisi tis taksis..douleia tou iatrou einai na ypiretei kai oxi na krinei kai lypamai pou eksetheses ton astheni dimosiws.

Telos kai gw pisteuw sto ESY,pistepsa sto gennimata kai sto orama tou kai eida pws sti synexeia i pleionotita tou pasok to katentise,den eimai toso thyma na tous ksanapsifisw,sygnwmi kiolas alla egw den trwgopinw me tous viastes twn paidikwn mou oneirwn,yparxoun mikra kommata apo nea paidia,na mpoun kai auta sti vouli,na ta kanoun poutana,na doume tote..
 
Agapiti Amalia,
Briskomai stin UK gia exidikeusi stin Oncologia kai pragmatika den exo logia gia na perigrapso to poso diaforetika einai ta pragmata edo.
Kat arxas den theorei o kosmos ton karkino os miasma, alla antitheta os mia xronia noso. E
Ekseplagin xthes otan enas asthenis me karkino toy prostati evale tin pathisi tou sto idio epipedo me ton skxarodi diaviti.
Enimeronontai pliros gia tin noso tous, an to epithimoun gia tin prognosi tous kai stin sinexeia tous dinontai oi therapeutikes epiloges kai ekeinoi apofasizoun.
Stin ellada symperiferomaste ton carcinopathi san ena amoiro plasma pou prepei na einai kai euxaristimeno pou tou prosferoume 10 lepta apo tin agnia mas.
Toulaxiston 45 lepta diathetei kathe iatros sto exoteriko iatreio gia kathe asthenoi.
Mas noiazei i poiotita zois tou, endiaferomaste gia ta koinonika, psychologika kai praktika provlimata tou kai yparxei ena systima domimeno gia tin sferiki antimetopisi pe apeires nosokomes, anthropou po episkeptontai sto spiti, ethelontes-sinithos syntaxiouxous- pou apla theloun na prosferoun.
I ethelontiki ergasia einai idiaitera aneptigmeni.
To kilikio na fantasteitai sto antikarkiniko nosokomeio edo sto kratos tis Thatcer kai tou Bler to doulevoun ethelondries kyries gemates xamogelo, i geitonia mou exei toulaxiston 4 katastimata tis Antikarkinikis etaireias ta esoda ton opoion pigainoun ston karkino.
To radiophono kai tileorasi prosferoun xrono gia ton karkino kathimerina.
Etsi exei allaksei i nootropia se sxesi me prin 20 xronia pou opos me pliroforisan itan diaforetiki.
Gia tous giatrous ti na po?
Stin Ellada eimaste kata 99%
englimaties kai idiaitera oi ongologoi.
O kathenas kanei oti nomizei mia kai den yparxoun national guidelines opos edo.
Tha epaneltho.
Kali dynami Amalia.
 
Αγαπητε Γερασιμε,
η κριση μου φυσικα δεν αφορουσε το συνολο των ελληνων ασθενων αλλα τους πολλους κακομαθημενους συμπολιτες μας οι οποιοι κουβαλουν τη βλακεια τους ειτε ειναι χρηστες υπηρεσιων υγειας, ειτε οδηγοι στο δρομο, ειτε οπαδοι σε ποδοσφαιρικο αγωνα.Αλλωστε μονο ο πελατης εχει παντα δικιο και οχι ο χρηστης δημοσιων υπηρεσιων υγιειας για εμας που δεν τον αντιμετωπιζουμαι σαν πελατη.
Διαβασα πιο πανω οτι εχεις δουλεψει στην Αγγλια.Το ιδιο και εγω για χρονια περνωντας απο διαφορες βαθμιδες του συστηματος τους πετυχαινοντας και membership σε ενα απο τα ψιλομυτικα και σπουδαια βασιλικα τους κολλεγια.Μου εμειναν αρκετα πραγματα απο αυτην την εποχη οπως
1)ο επαγγελματισμος των γιατρων,υπαλληλων και παραιατρικου προσωπικου,η αξιοκρατια του συστηματος,σχετικη παλι και οχι απολυτη,η οργανωση και η σοβαροτητα ολων
2)Οι γνωσεις τους δεν υπερειχαν τοσο απο τις δικες μας και λαθη γινονταν παρα πολλα και εκει απο αγνοια και αμελεια
3)Θεμελιωδης διαφορα η ουσιαστικη καλυψη και αλληλεγγυη των γιατρων διαφορων βαθμιδων.Οταν δουλευα εκει τα παντα γινονταν απο τους εκπαιδευομενους και ο consultant υπηρχε για να καλυπτει τα λαθη και τις επιπλοκες τους
4)Θυμαμαι περιπτωση που ανακοινωσα θανατο νεου ανθρωπου κατα τη διαρκεια αγγειοπλαστικης και οι συγγενεις μου ειπαν thank you doctor,αναγνωριζοντας την προσπαθεια μου και οτι φυσικα δεν ηθελα εγω να χασω τον ανθρωπο τους αλλα πεθανε λογω επιπλοκης που στατιστικα συμβαινει παντου και σε ολους.Αλλωστε ανεπιπλοκος ειναι αυτος μονο που δεν κανει τιποτα.Εδω σε καταριουνται,σου επιτιθενται και σε πηγαινουν στα καναλια.Αλλος πολιτισμος φυσικα,καμια σχεση με εδω, σε ολα τα επιπεδα δυστυχως.
5)επειδη υπηρχε οργανωση και αλληλουποστηριξη δεν υπηρχε η ελληνικη ψυχωση με δημοσιογραφους και εισαγγελεις που οδηγει σε κακη αμυντικη ιατρικη
Σιγουρα και εσυ θα εχεις πολλα να θυμηθεις απο πανω καλα και κακα.Δεν πιστευω οτι ποτε θα φτασουμε στα επιπεδα της Αγγλιας αλλα για αυτο φταιει η συνολικη νοοτροπια και η παιδεια μας τοσο σαν γιατροι οσο και σαν ασθενεις.
Με εκτιμηση Σταθης
 
Me olo to sevasmo se kapoion pio senior apo mena,epetrepse mou na thewrw ton astheni panw apo pelati,profanws gnwrizeis kalytera to agxos tou otan eiserxetai sta nosokomeia kai olo to paraskinio twn syggenwn.Exeis dikio kai to kserw ,apla to emmeso sxolio pou ithela na kanw einai oti emeis ws iatroi de tha eprepe na asxoloumaste me ola ta parelkomena para mono me ta iatrika ,giati yparxoun nomoi,yparxoun anthrwpoi pou amoivontai gia na parexoun ypiresies apla den efarmozontai..etsi kaleisai esi na eisai o iatros,o psyxologos,o flevotomos,o nosokomos,o securitas kai o parkadoros kai epeidi eisai anthrwpos kapou kai si spas..enw egw xalaros stin agglia mou pairnw ta leftakia mou ,douleuw 9-5 se ena systima pou me sprwxnei kai me stirizei 6 xronia twra..aksiokratia den yparxei pouthena alla an mou dothike mia eukairia sti zwi mou kai an kapoioi anthrwpoi pistepsan se mena,auto egine edw pou de me kserane kai oxi ekei(stin ellada)pou sikwna ti simaia tous..
Oi syggeneis sou eipan thank u alla kai sy eixes training gia to "breaking bad news" kai kapou to hthos sti xwra mas to diamorfwnoume emeis,thelw na pisteuw..thelw na pisteuw oti otan milame ti glwssa tis alhtheias tin timia me swsti ekpaideusi o asthenis kai mono exei kritirio kai katannoei kai katalavainei..o suggenis kai edw kamia fora ta paizei(kai complain exoume faei kai vrisidia apo agglous believe it or not)..
Sevomai ton iatro san kai sena kai latreuw to esy,oramatizomai kapote na to kanoume kalytero..se typous san kai sena anaferomoun otan milisa gia "oaseis agapis kai frontidas",nai yparxete apla to provlima tis amalias de thewrw oti exei na kanei me to esy i me ton idiwtiko tomea,thewrw oti exei na kanei me to organwmeno egklima ston iatriko xwro pou gnwrizeis poly kala pws diaprattetai kai ta thymata tou ta vlepoume kai eilikrina den pisteuw pws mporoume emeis na kanoume tipota parapanw apo ti douleia mas(eidika esy stin ellada oute auto de tha se afinoun na kaneis)..makari auta ta paidia na ta kataferoun..

Me idiaiteri ektimisi kai sevasmo se auto pou antiproswpeueis
 
Aγαπητέ κύριε Στάθη,
Θα συστρατευθώ φυσικά κι εγώ με την άποψη του φίλου μας Γεράσιμου!
Κανείς δεν είπε πως όλοι ανεξαιρέτως οι γιατροί σήμερα στην Ελλάδα είναι "φακελλάκηδες", δυστυχώς όμως, η πικρή αλήθεια είναι πως αυτοί αποτελούν τον κανόνα... Αυτό είναι ολοφάνερο & από τα σχόλια τόσων πολλών σ΄αυτό το ιερό πλέον blog της Αμαλίας μας, οι οποίοι (όπως κι εγώ) έχουν να αναφέρουν περιστατικά απαίτησης για χρηματισμό από γιατρούς που οι ίδιοι βίωσαν!
Προσωπικά θεωρώ πως το να εθελοτυφλούμε & να μη μένουμε σ΄αυτό που είναι ο μέγιστος εξευτελισμός & απαξίωση για έναν ασθενή, μόνο τραγικό λάθος μας μπορεί να είναι.
Γιατί καλέ μου, φυσικά & όλοι μας υποκλινόμαστε μπροστά σε Ανθρώπους-γιατρούς (γιατί για μένα ο γιατρός για να είναι πετυχημένος πρέπει να είναι πρώτα Άνθρωπος με αρχές!), φυσικά & τους στηρίζουμε & αναγνωρίζουμε το δύσκολο έργο τους, όμως στην τελική, αυτό δεν είναι το ιερό τους καθήκον, αυτό δεν επέλεξαν να κάνουν;;; Ή μήπως ξέρεις εσύ κανέναν επαγγελματικό κλάδο στην Ελλάδα που να μην αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα από το σύστημα;
Γιατί αυτό ακριβώς είναι το θέμα, πως είναι τόσο λίγοι πλέον οι έντιμοι γιατροί (σαν & σένα!) ενώ είναι τρομακτική η πλειονότητα των μιασμάτων που θέλουν να λέγονται γιατροί ενώ εξυπηρετούν μονάχα την τσέπη τους & την απίστευτη ματαιοδοξία τους...
Κι όσο για το επίπεδο του κόσμου & της συμπεριφοράς του απέναντί σας, έχω να σου πω το εξής: πως ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ (& μην το πάρεις προσωπικά) με την απάνθρωπη συμπεριφορά σας, τις παράλογες απαιτήσεις αλλά & τα τραγικά λάθη (όπως εδώ στην περίπτωση της φίλης μας Αμαλίας), ΕΣΕΙΣ λοιπόν αγαπητέ μου γιατρέ (& ξανατονίζω πως μιλώ για το σύνολο, για την πλειοψηφία κι όχι για μερικούς αξιολογότατους σαν κι εσάς) ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΛΛΑΞΑΤΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΑς!!! Γιατί δε νομίζω & σεις ο ίδιος να έχετε βέβαια αντίρρηση πως ο απλός κοσμάκης μέχρι & πριν 20-30 χρόνια θεωρούσε τους γιατρούς ούτε λίγο ούτε πολύ θεούς... Τους εκτιμούσε, τους αγαπούσε, τους σεβόταν αλλά & τους τιμούσε. Με την πάροδο όμως των χρόνων & την γνωστοποίηση (ναι από τα πολυμέσα, αλλά καλώς κατά την προσωπική μου εκτίμηση) της αχρειότητας του μεγαλύτερυ όγκου από γιατρούς, της αναποτελεσματικότητάς τους & το χειρότερο της φτήνιας τους (συναισθηματικής & ηθικής εννοώ βεβαίως)& της απανθρωπιάς τους τί απέμενε στον κόσμο να νιώσει γι΄αυτούς παρά απαξίωση;;;
Και κάτι ακόμη γιατρέ μου:
(Όχι, δεν έχω καμμία διάθεση να σας "λιθοβολήσω", όπως όμως εσείς έτσι κι εγώ προτίθεμαι να εκφράσω δημόσια την άποψή μου η οποία τυγχάνει να αντέγκειται στη δική σας:) Προσωπικά εγώ δε θεωρώ ήρωα έναν άμεμπτο ηθικά γιατρό που δεν κάνει τίποτε άλλο παρά το ιερό του καθήκον, μόνο & μόνο γιατί υπομένει τις δύσκολες συνθήκες του κοινωνικού καθεστώτος & συστήματος της Ελλάδος. Ήρωα θεωρώ τον ταλαίπωρο τον σκουπιδιάρη που ζει όλη μέρα (κι όλη νύχτα σε κάποιες περιπτώσεις) μέσα στη βρώμα & τη δυσωδεία στις όποιες καιρικές συνθήκες, με οικτρές αμοιβές προκειμένου να μεγαλώσει τα παιδάκια του!!! Ήρωα θεωρώ τον υπάλληλο της μεταφορικής εταιρείας που επιβαρύνει όλη μέρα το κορμάκι του κουβαλώντας βάρη, ήρωα θεωρώ τον εργάτη της οικοδομής, τον λιμενεργάτη, το φούρναρη που ξυπνά από τα άγρια χαράματα προκειμένου να έχουμε εμείς καθημερινα το ζεστό μας ψωμάκι, ακόμη & τις καθαρίστριες σε αεροδρόμια ή νοσοκομεία που κι αυτές οι κακόμοιρες σκυφτές φροντίζουν για την υγιεινή μας για να αμοιφθούν με ένα πενιχρό εισόδημα & τις ειρωνείες ή την περιφρόνηση κάποιων ίσως "μεγαλογιατρών"...
Και μη μου πείτε καλέ μου πως "αυτοί όμως δεν ξόδεψαν τα νειάτα τους σπουδάζοντας" γιατί αφενός μπορεί & να τα ξόδεψαν (ξέρετε πόσους σερβιτόρους/ες γνωρίζω με 2-3 πτυχία αξιόλογα κορνιζαρισμένα στα δωμάτιά τους;;;) & αφετέρου μπορεί η μανούλα τους να μην είχε την οικονομική δυνατότητα να τους στείλει για σπουδές στο εξωτερικό...
Τα σέβη μου, (και το εννοώ)!
Καλή σας ημέρα.
 
Kali epitixia sthn therapia sou ....
 
Kαι κάτι ακόμη κύριε Στάθη μου: σχετικά με την προσέγγισή σας για πρόθεση πιθανόν ιδιωτικοποιήσεως του ΕΣΥ, παρότι νομίζω ήταν ατυχής η σκέψη σας γιατί σ΄αυτό το blog δεν είναι αυτό το θέμα μας, αλλά η συμπεριφορά & η ανεπάρκεια πολλών γιατρών που "καίνε" ανθρώπινες ζωές στο βωμό του εύκολου πλουτισμού τους, θα ήθελα να σας πω το εξής: προσωπικά καθόλου δε θα με στεναχωρούσε η υπό προϋποθέσεις (το τονίζω αυτό!) ιδιωτικοποίηση αυτού του τόσο σημαντικού για το κοινό όφελος τομέα!!! Γιατί νομίζω πως τότε τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν αρκετά καλύτερα προς όφελος όλων μας! Και πιστέψτε με, δεν μιλώ καθόλου με κομματικά κριτήρια, όμως αφενός θα ένιωθα πιό ασφαλής εάν ήξερα πως το ΕΣΥ θα ήταν ιδιωτικό γιατί θα θεωρούσα πως λόγω μεγάλου ανταγωνισμού τότε θα ήταν στελεχωμένο με τους αξιολογότερους γιατρούς & γενικά προσωπικό κι αφετέρου στην περίπτωση αυτή θα είχα με ποιόν να "τα βάλω" εάν αντιμετώπιζα προβλήματα κατά την όποια θεραπεία-νοσηλεία μου, ενώ τώρα με το κράτος-δημόσιο δεν μπορώ σαν ιδιώτης εύκολα να έλθω σε διαμάχη! Ξαναλέω βέβαια πως εδώ το θέμα μας παραμένει η ξεδιαντροπιά & η ανευθυνότητα μεγάλου μέρους του ιατρικού κόσμου που σακατεύει στην κυριολεξία τον ανυποψίαστο πολίτη, του τα "παίρνει" χοντρά & θέλει να θεωρεί εαυτόν & γιατρό!!!

Αμαλία μου, ένα τεράστιο & ειλικρινές συγνώμη για τη φλυαρία μου, αλλά όπως εσύ έτσι κι εγώ υπερέβαλα λόγω αγανάκτισης για τους γιατρούς απάνθρωπους & υπάνθρωπους...
 
Κουράγιο Αμαλία μας & σε περιμένουμε πάλι εδώ. Καλή επιτυχία!
Φιλιά
 
Έχω μείνει άφωνος και με όλα αυτά που σου έτυχαν αλλά ακόμη περισσότερο με το κουράγιο σου κορίτσι μου. Τη σελίδα σου μου την έδωσε μια γειτόνισσά σου που είναι πολύ ευαισθητοποιημένο άτομο. Ξέρεις γιατί; Για να σε παρηγορήσω λέει που έχω περάσει παρόμοια. Την πίστεψα. Ποιά παρόμοια? Εσύ κορίτσι μου έχεις ξεπεράσει κάθε όριο ανθρώπινου πόνου και η περίπτωση σου είναι από τις λίγες γιατί υποτίθεται ότι ζούμε σε καλά οργανωμένη κοινωνία.
Μπορώ να γράψω παρα πολλά και για την δική μου περίπτωση μήπως λειτουργήσει σαν παρηγοριά. Το μόνο που θα σου πω για μένα προς το παρόν είναι ότι είχα μπλέξει άσχημα για 7 χρόνια με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία (όταν βέβαια μετά από ταλαιπωρία 10 μηνών ανακαλύψανε του λόγου του αληθές. Τώρα είμαι μεταμοσχευμένος, μετά από πολλές λανθασμένες και μακροχρόνιες χημειοθεραπείες οι οποίες μου έκαναν μόνιμη ζημιά στα πόδια και βρίσκομαι αυτή τη στιγμή με 80% αναπηρία στα πόδια και με τη προοπτική να πρέπει να γίνουν σύντομα ολικές αρθροπλαστικές στα ισχύα μου (δηλαδή να αντικατασταθούν με μεταλλικά).
Αμαλία είμαι πραγματικά συγκλονισμένος γιατί μπορώ εν μέρει να καταλάβω τι περνάς και τι σε περιμένει ακόμη. Δεν έχω καταφέρει να τα διαβάσω όλα ακόμη, αλλά θα φροντίσω να το κάνω σύντομα, για δύο λόγους: 1)Βρίσκομαι στην εργασία μου με πολύ φόρτο δουλειάς. Ναι εργάζομαι. Ελπίζω να στα πω όλα κάποια στιγμή. Υπολογιστή άλλωστε δεν έχω σπίτι μου. 2)Σταμάτησα ως ένα σημείο το διάβασμα γιατί άρχισα να κλαίω με λυγμούς. Ακόμα δεν έχω συνέλθει και δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα άλλο προς το παρόν.
Αν θέλεις οποιουδήποτε είδους επικοινωνία το e-mail μου είναι johnny_gen@yahoo.com
Μην ξανασκεφτείς να το βάλεις κάτω.
Σε παρακαλώ
Γιάννης
 
Θα επανέλθω
Γιάννης
 
Αμαλίτσα,

"Μην ξανασκεφτείς να το βάλεις κάτω" σου λέει ο Γιάννης...Ακουσέ τον...
Πολλά φιλιά κοριτσάκι μου.

Σε περιμένουμε να γυρίσεις πιό δυνατή από ποτέ.

Αμάντα
 
Αμαλίτσα,

Καλό απόγευμα.
Και το Σάββατο περιμένουμε νέα σου!
Μας έλειψες...

φιλιά
 
Εύχομαι να πάνε όλα καλά με τη θεραπεία, χωρίς ταλαιπωρίες κ.λ.π.
Σε περιμένουμε!
 
Καλησπέρα Αμαλία!
Να έχεις ένα όμορφο απόγευμα!
 
φιλε Γερασιμε,
σε ευχαριστω παρα πολυ για τα λογια συμπαραστασης που μου εγραψες και θελω να σου ευχηθω καλη προοδο σ'αυτο που κανεις.Επισης θα ηθελα σαν λιγο πιο senior,οπως λες και συ,αλλα οχι και senile,να σου δωσω την συμβουλη να καθισεις επανω τοσο οσο χρειαζεται για να στηριζεσαι επαγγελματικα πολυ γερα στα ποδια σου.Κατοπιν αν αποφασισεις να γυρισεις μην κανεις το λαθος που εκανα εγω και μπεις στο ΕΣΥ.Δουλεψε σε καποιο ιδιωτικο ιδρυμα και εξασφαλισε για τον εαυτο σου και τα παιδια σου μια ανετη και ποιοτικη ζωη.Για μενα ειναι πολυ αργα πια για τον ιδιωτικο τομεα.
Διαβαζοντας αυτο που εγραψες για το breaking bad news θυμηθηκα πριν απο καποια χρονια που εδεινα το κλινικο μερος του MRCP part 2,νομιζω οτι το λενε PACES τωρα, οτι ηταν μερος αυτης της εξετασης της προαπαιτουμενης για το higher specialist training το να ανακοινωσεις ασχημα νεα σε ενα υποθετικο ασθενη-ηθοποιο.Φανταζομαι ετσι ειναι και τωρα.Απο πολλα μικρα αλλα καθολου ασημαντα πραγματα φαινεται ποσο πιο μπροστα ειναι οι Αγγλοι.Βεβαια τον τιτλο του MRCP(UK)που απεκτησα με τοσο κοπο, αγχος και πληρωνοντας υπερογκα εξεταστρα ποτε δεν τον χρησιμοποιησα στην Ελλαδα καθως διαφοροι καλοπροαιρετοι συναδελφοι θα με περνουσαν για ψωνιο και δεν ηθελα να προκαλεσω τα κακεντρεχη τους σχολια.
Ευχομαι καποια στιγμη και εμεις σαν κλαδος να παψουμε να επιβουλευομαστε τοσο πολυ ο ενας τον αλλο και να φανουμε και λιγο αλλυλεγγυοι.Πιστευω πως μεγαλο μερος της δυσπιστιας που προκαλουμε στον κοσμο το δημιουργουμε απο μονοι μας οντας αντισυναδελφικοι στο επακρο.
Οσο για την ηλιαχτιδα, δακρυβρεχτα και συγκινητικα αυτα που γραφεις για καθαριστριες και σκουπιδιαρηδες που παλευουν να ζησουν τα ορφανα τους μεσα στο κρυο και υπο το αδιαφορο βλεμμα των περαστικων, ακρως λαικιστικα και υπεραπλουστευτικα απο την αλλη και δεν επιδεχονται ιδιαιτερης κριτικης.Μιας και ο φτωχος πλην τιμιος Νικος Ξανθοπουλος που μεσουρανουσε στην εποχη μου δεν παιζει πια, να σε προσλαβει ο Παυλοπουλος για ρεπορτερ του ALTER?
Σταθης
 
Υπάρχουν banners για τα βάλει o καθένας στο blog του στο:

http://metablogging.gr/?p=475
 
"Κυριε" Στάθη,
Τελικα οση προσπαθεια και να κανετε,δεν ειστε απο τις εξαιρεσεις των "καλων και σωστων ιατρων" -ΑΝΘΡΩΠΩΝ -αλλα ΔΑΓΚΩΤΟ Ο ΚΑΝΟΝΑΣ..
Απο τον τροπο που απαντησατε στην Ηλιαχτιδα καταλαβαμε πολλα.. Κατεβειτε απο το καλαμι σας και τιναξτε απο πανω σας τα παρα πολλα μικροαστικα σας κομπλεξ .Γιατι θεωρειτε οτι ειστε " καποιος" επειδη τιτλοφορειτε τον τιτλο του ιατρου? Λιγα χρηματα παρα πανω να δωσετε και σας βγαζω και δικηγορου αν θελετε.. Που ξερετε μπορει να σας πηγαινει περισσοτερο..γιατι βλεπω σαν γιατρος ζοριζεστε αρκετα.. Πολλα απωθημενα βρε παιδι μου και δεν μπορουν να κρυφτουν..
"Φανταζομαι τι περνανε αυτοι οι δολιοι οι ασθενεις που θα πεσουν στα χερια σας!! Δεν κρινω τη ιατρικη σας γνωση και πειρα γιατι ΕΥΤΥΧΩΣ για μενα, δεν ετυχε να τη γνωριζω αλλα αν κρινω απο συμπεριφορα... και ειρωνεια βαζετε κατω και τον Κακαουνακη!
Αμαλια συγνωμη,αυτο το blog ειναι δικαιωματικα μονο δικο σου και δεν αξιζει να "μολυνεται" απο μιασματα καθε ειδους!
 
Στάθη μου, η σιωπή μου προς απάντησή σου!!! Δεν προτίθεμαι να καπηλευθώ το χώρο ειδικά αυτού του blog για να λογομαχήσω με κανέναν! Ωστόσο, η παιδεία σας γιατρέ μου ήταν ολοφάνερη!
Φιλιά

ΥΣ: Δόξα τω Θεώ φρόντισα να μου εξασφαλίσω αρκετά αξιοπρεπές επάγγελμα ώστε να μην ενδιαφέρομαι για δημοσιογραφίες , κλπ.
 
"κυριε" ή "κυρια" ανωνυμε,
δεν ξερω πως καταληξατε σε ολα αυτα τα συμπερασματα, ουτε με απασχολει ιδιαιτερα.Ελπιζω να μην χρειαστειτε ποτε τις υπηρεσιες τις δικες μου ουτε κανενος αλλου εγκληματια,μεγαλομανους, αλαζωνικου,μικροαστου, κομπλεξικου,ασχετου,αναλγητου και αγραμματου συναδελφου μου.Μακαρι ο Θεος να σας χαριζει υγεια και φυσικα αυτο το εννοω και δεν σας ειρωνευομαι.Επιβεβαιωνετε απλα αυτο που ειπε ο Einstein οτι η βλακεια ειναι ανικητη και δεν σκοπευω εγω να προσπαθησω να τον διαψευσω.Σας αφηνω στην εικονικη σας πραγματικοτητα στην οποια δεν θα παρεισφρυσω ξανα.
Να ειστε ολοι παντα καλα και μακαρι να σηκωνεστε λιγο παραπανω απο τους υπολογιστες σας για να διαβασετε ενα βιβλιο ή μια εφημεριδα,να γυμναστειτε, να κανετε μια βολτα,να βγειτε με ενα φιλο σας, να ερωτευτειτε,να αγωνιστειτε,να ζησετε...
Σταθης
 
Stathis....

Klassikos PASOKatzhs/aristeros, pou forouse to zivago thn dekatia '60, kai twra theorh oti o kozmos tou xrostah ta panda. Pio poulimenh genia den iparxh apo th dikia sou.
Zhta to fakelaki sou Stathi mou, kai parigorisou akougondas ton Miki, gia na thimase ta niata.

Den einai o Ellikos laos pou fteh gia thn katadia tou ESY, kai ths elipsis tou....alla h genia sou karagiozh. Eisai klassikos baby boomer pou nomizei oti o kozmos sou xrwstah ta panda, giath polemisate gia dithen ikonikes 'eleutheries' to dekatia tou '70.

Kane sthn akrh Stathi mou....hrthe h wra gia kainourio aima. Den diaferhs KATHOLOU apo enan klassiko amorfoto dimosio ippallilo, pou phre thn thesh tou me meson, kai poulah mourh (PASOK psifizeis etsh ?).....ta idia skata. H monh diafora oti esei exei to 'giatro' ston titlo sou....pou egw den dexome na se fonakso.
 
Πρώτα πρώτα γιά την Αμαλια.
Μέ τό καλό νά τήν τελειώσεις καί αυτήν τή θεραπεία.ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΠΟΣΕΣ ΣΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΜΕΤΡΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΥΝΑΤΑ ,ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΚΙΑΥΤΟ ΤΟ ΖΟΡΙ.
Τώρα
τά υπόλοιπα τα δικά μας.
Κατάλαβα καλά,ή όποιος μπαίνει εδώ μέσα και δηλώνει γιατρός πρέπει να κάνει και δήλωσι(οι μεγαλύτεροι καλαβαίνουν)για νά μή τόν κάψετε στήν πυρά.!!!
Γιά σιγά ρε παιδιά, τό γεγονος πώς υπάρχουν διάφορα κοθονια που παριστάνουν τους γιατρούς ,δέν εξαφανιζει τους αξιόλογους του είδους.
Σίγουρα στο ΕΣΥ υπάρχουν γιατροί που πού σώζουνκόσμο, άλλωστε καί όλοι αυτοί που αναφέρει και η Αμαλία στά δημόσια νοσοκομεία δουλεύουν.
Και σάς αρέσει δε σάς αρέσει δουλεύουν ακριβώς όπως σάς λέει ο Στάθης.Μπορει να μή σάς αρέσουν καί πολύ αυτά πού λέει,αλλά τί νά κάνουμε έτσι είναι.
Όσο γιά τά σκουπίδια πού παριστάνουν τούς γιατρούς δέν πήγαν από μόνοι τους στά νοσοκομεία ,κάποιος τους διάλεξε !
Κάποιος τούς έδωσε πτυχιο.
Κάποιος τους έδωσε ειδικότητα
Κάποιος τους αφήνει καί αλωνίζουν.
ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΔΩ , ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΧΕΡΙ Σ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΠΟΙΟ.
Δήμητρα
 
ΣΤΑΘΗ ΤΙ ΕΣΦΑΞΕΣ ΣΗΜΕΡΑ? ΜΠΟΥΤΙ Η ΣΤΗΘΟΣ? ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΣ ΑΓΟΡΑΚΙ ΜΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΑΣ ΓΡΑΦΙΚΟΣ!!
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΜΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ..

ΣΤΟ ΚΛΟΥΒΙ ΣΟΥ ΤΩΡΑ ΚΑΙ Η ΜΠΑΝΑΝΙΤΣΑ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΟΠΩΣ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ..
 
Ηρεμείστε ρε παιδιά! Εδώ βρήκατε να βγάλετε τ'απωθημένα σας;
Αμαλίτσα καλό βράδυ και περιμένουμε νέα σου.
Κωνσταντίνα
 
Κωνσταντίνα is right.
Λιγος σεβασμός, τουλάχιστον σε αυτή την κοπέλα. Αυτό δεν είναι blog για τσακωμούς.

Αμαλίτσα καλό σου βράδυ. Περιμένουμε νέα σου ΟΛΟΙ ΜΑΣ!

Κωστής
 
Γιά τόν Στάθη.
Ρέ πουλάκι μου , καί σύ , τί τήν ήθελες τήν πίκρα και τόν πόνο γιά τόν Γιωργάκη;εκλογές έχει ο άνθρωπος,κάποιος τούπε τό καί τό πρόεδρε, μπήκε κι αυτός και είπε τά δικα του τά κρυόκωλα.
Όσο για τό Γεννηματά,.......... Τάκουσες τα νέα πατέρα!Τόν έχουμε χάσει από χρόνια.! :)
τι νά κάνουμε , οι καλοί μας φεύγουν γρήγορα.
όσο γιά τά υπόλοιπα πού γράφεις,δε συμφωνώ σέ όλα, αλλά στά περισσότερα είσαι μέσα.
Γιά τήν ηλιαχτίδα:
ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΙ
Τί σε κάνει να νομίζεις πως στα ιδιωτικά δουλεύουν καλύτεροι γιατροί;
φιλικά
δήμητρα
 
Αμαλία μου καλησπέρα,
Μπαινω στο blog πολλες φορές κατα τη διάρκεια της ημέρας, για να δω
αν εχουμε κανένα νέο σου ..
Περιμένουμε γλυκειά μου με αγωνία. Φιλάκια
Penny
 
Κάθομαι στον υπολογιστή κάμποση ώρα και κουνάω το κεφάλι μου...οσο διαβάζω μερικούς..Ολοι μας έχουμε περάσει δύσκολες στιγμές, σε σχεδόν όλους μας έχει ζητηθεί φακελλάκι. Ο χειρουργός ζητάει και για τον αναισθησιολόγο.Να του το δώσω να το δώσει εκείνος. Οχι...το έδωσα κατευθείαν στον αναισθησιολόγο και δεν το δέχτηκε! Ναι ναι! Δεν το δέχθηκε!
Να βρώ μέσον λέει, για εντατική. Μόλις έπεσε το φακελάκι βρέθηκε κρεββάτι εκεί.
Για την Αμαλία είμαστε εδώ αν δεν το έχετε καταλάβει! Να της κάνουμε παρέα και να νοιώσει την αγάπη μας.Οχι να μαλώνουμε.Να βοηθήσουμε όσο και όπως μπορούμε να αλλάξει η κατάσταση εκεί έξω. Ηρεμα όμως..
Αμαλίτσα σ'αγαπάμε.

Γράψε μας μόλις μπορέσεις.
Αμάντα
 
Αυτό το blog είναι νομίζω ενας πολύ σωστός χώρος να συζητήσουμε για τα προβλήματα στο τομέα υγεία αλλα ας το κάνουμε χωρίς προσωπικές αντιπαραθέσεις. Αλλα βέβαια απο την άλλη η μπλογκόσφαιρα είναι ένα κομάτι της κοινωνίας , εικόνα της είναι και της μοιάζει.
Αμαλία μου περιμένουμε νέα, 'εστω και μέσω της Φρόσως.
 
Κουράγιο και πολλά φιλιά από Αγγλία. Μας δείχνεις ποια μπορεί να είναι τα όρια του ανθρώπου. Προς τα πάνω.
 
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ,
ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ. ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ - ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑ - ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΕΝΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ.ΕΝΑΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΚΑΤΙ. (ΕΔΩ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ) ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ "ΤΙ ΕΣΦΑΞΕΣ ΣΗΜΕΡΑ" ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΟΗΘΑΝΕ. ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΟΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΝΕΝΟΣ ΓΙΑΤΡΟΥ - ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ - ΟΥΤΕ ΝΑ ΕΞΑΠΟΛΥΟΥΜΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ. ΑΝ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΑΣ ΕΚΦΡΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ. ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ.
ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ!
 
Iremia paidia. Den xreiazetai ta sxolia na pesoun se tetoia xamila epipeda. Prospathiste, an mporeite, na stiriksete tin apopsi sas me epixeirimata kai na diafonisete me aksioprepeia.
 
Παιδιά ηρεμία, δεν νομίζω ότι είναι αυτό (τσακωμούς) που θέλει η Αμαλία.

Η σκέψη μας σε σένα Αμαλία,
Καλή δύναμη
Ηρακλής
 
"Iliaxtida", nomizo oti xreiazetai na vreis gkomeno epeigontos!
 
Eδώ είμαι πάλι δυνατή & αγωνίτρια Αμαλία μας, για να σου πω πόσο σε σκεφτόμαστε, πόσο σε αγαπάμε & πόσο παρακαλάω (προσωπικά) να πάνε όλα καλά από εδώ & πέρα για σένα!
Περιμένουμε νέα σου,
Φιλάκια καλή μου!

* Δήμητρα ίσως το εξέφρασα λάθος καλή μου, καθόλου δεν ενοούσα πως στις ιδιωτικές κλινικές οι γιατροί είναι καλύτεροι, είπα πως θεωρώ ότι λόγω ανταγωνισμού αναγκαστικά θα πρέπει να είναι καλοί. Και φυσικά πιστεύω κι εγώ πως & σε κρατικά νοσοκομεία υπάρχουν υπέροχοι γιατροί που παραμένουν ταυτόχρονα & υπέροχοι άνθρωποι! Να είσαι καλά!
* Ανώνυμε φίλε, να είσαι καλά!
 
Aμαλία είσαι μια κούκλα, μια θεά πραγματική! Δε φαντάζεσαι πόση μαγκιά χρειάζεται όλο αυτό που κάνεις & τί υπέροχο δίδαγμα δίνεις σε όλους εμάς... Τα καλύτερα κούκλα μου, μέσα από την καρδιά μου!!! Είμαι σίγουρος πως πολύ γρήγορα θα αλλάξουν πολλά πράγματα στον οργανισμό σου προς το καλύτερο γιατί όλη αυτή η θετική ενέργεια που σου στέλνουμε όλοι εμείς θα κάνει σίγουρα τη δουλειά της, κόντρα σε όποιο αλμπάνη-γιατρό (σαν το Στάθη που για μένα το παίζει μονάχα γιατρός & τους ομοίους του) & στην όποια βρωμοαρρώστια!!!
Σε διαβάζω πολύ καιρό τώρα αλλά σήμερα δεν άντεξα να μη γράψω καθώς εξοργίστηκα απίστευτα από το θράσος του "κυρίου" Στάθη! Γι΄αυτό θα μου επιτρέψεις (& σου ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων) να απευθυνθώ στη συνέχεια στον τύπο αυτό & να του πω κι εγώ 2 λογάκια.

Στάθη ΟΧΙ μόνο γιατρός δεν είσαι άξιος εσύ να λέγεσαι αλλά ούτε καν άνθρωπος!!! Με την απαράδεκτη κι εγωιστική συμπεριφορά σου, την ανόητη ειρωνεία σου & τις προσβολές σου το μόνο που κατάφερες ήταν ΝΑ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΘΕΙΣ ΕΝΤΕΛΩΣ...
Kαταρχήν ρε μεγάλε, ποιός νομίζεις ότι είσαι για να μας πεις να "σηκώσουμε το κεφάλι από τους υπολογιστές & να ζήσουμε"; Μήπως νομίζεις πως εσύ ζεις; Απλά ο τελευταίος τροχός της άμαξας είσαι, πολύ πιό κάτω κι από πολλούς σκουπιδιάρηδες ακόμη γιατί εκείνοι έχουν τουλάχιστον κοινωνική παιδεία, ανθρωπιά & αξιοπρέπεια ενώ εσύ...
Κοίτα ρε φίλε τα χάλια σου, φτιάξε πρώτα την κατάντια της δικής σου ζωής κι έπειτα αν μπορείς, έλα να δώσεις & συμβουλές! Κάτι τέτοια ανθρωπάρια σαν κι εσένα είναι που χαλάνε την κοινωνία μας & το χειρότερο είναι πως ούτε καν είσαι σε θέση να καταλάβεις τη συναισθηματική & ηθική φτώχεια της ψυχής σου! Απλά σε λυπάμαι!!! Ούστ από τον όμορφο blogόκοσμό μας! Μακάρι να σου αφαιρέσουν & το δικαίωμα να ασκείς το ιατρικό λειτούργημα γιατί τόσο κωλοχαρακτήρας που είσαι φαντάζομαι πόσο κακό κάνεις στον κλάδο!
 
Hliaxtida kai loipoi filoi,min trwte ti fola twn idiwtikwn,logw antagwnismou kai kanonwn eleutherou emporiou oi iatroi ekei prepei na nai kalyteroi empores ,oxi kalyteroi iatroi..eilikrina sas to lew me osi gnwsi diathetw sto xwro,pws ston tomea ths ygeias stin ellada den simainei pws an plirwseis tha pareis pio swsti therapeia,apla oi ksenodoxeiakes ypiresies tha nai kalyteres..oi idioktites twn idiwtikwn iatrikwn kentrwn de diorizoun iatrous me kanones aksiokratias giati den exoun to kritirio na to praksoun auto,diorizoun me kanones emporiou:mou ferneis pelati,sou dinw pososta..den sas kanei entypwsi pws oloi oi gynaikologoi synergazontai me to Iaso kai oloi oi xeirourgoi xeirourgoun sto iatriko??I katastasi stin ellada ston tomea tis perithalpsis perigrafetai apo mia leksi:tyxaia(random).Mporei na pas se dimosia pteryga kai na exeis top treatment kai na pas se idiwtiko kai na sta paroun skotwnontas se..exw paradeigmata kai gia ta dyo..apodeiksi autwn einai pws otan oi megaloi mas igetes arrwstisan/ainoun ,den pigan/pane sta ellinika idiwtika i dimosia nosokomeia na therapeutoun apo tous kathigitades kai dieuthintades pou oi idioi epeleksan me ta "aksiokratika" tous kritiria alla pigan kai pane se agglia,ameriki ,gallia..kai o laos vevaia na pethainei..edw gnwrizw dieuthinti gastrenterologias pou otan antimetwpise gastrenterologiko provlima den emeine na therapeutei stin kliniki tou alla pige ameriki,ti allo thelete? O kathenas sto meterizi tou as agwnistei kai as apaitisei auta pou tou armozoun giati telika einai kai thema autosevasmou apo ena shmeio kai meta..

Amalia asteri kouragio,xiliades anthrwpoi idi se eugnwmonoun gia auto pou kaneis,xreiazetai ena megalo tarakounima gia na vgalei o kathenas ton hrwa pou kryvei mesa tou kai sy kopella mou mas odigeis,eisai i hrwida mas,kouragio!
 
"Iliaxtida" giati nomizeis oti eimai filos kai oxi fili?
 
Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?